Maradona önskade arvtagaren lycka till: "Enormt motiverande"

1 av 2 | Foto: segerjubel! Leo Messi gjorde succé i sin VM-debut med ett mål och ett målpass mot Serbien/Montenegro. Här gratuleras han av Crespo.
FOTBOLL

GELSENKIRCHEN

Den gamle Maradona på läktaren.

Den nye på planen.

- Jag pratade med Diego före matchen, och det gjorde mig enormt motiverad, säger Leo Messi.

Diego Maradona var 17 år gammal blev han petad ur den argentinska VM-trupp som skulle komma att vinna hemma-VM 1978. Lionel Messi, 18, kommer aldrig att behöva uppleva något liknande.

Han är med i VM-matchen nu, efter att äntligen ha skakat av sig en efterhängsen skada.

Och vilken VM-debut, vilka oerhört effektiva 15 minuter.

En målpassning, ett mål och massor av den där elektrifierande snabbheten som är en av fotbollsvärldens allra mest sevärda syner.

- Jag är glad att ha debuten avklarad, och givetvis glad över att ha gjort mål. Jag kommer att minnas den här laginsatsen, för den var väldigt bra, säger Leo Messi.

"Ett stort lyft"

Numera är Diego Maradona en sorts halvofficiell hejaklacksledare för det argentinska landslaget, och han är dessutom nere i omklädningsrummet för att inspirera laget inför varje match.

Inför matchen i går så pratade han lite extra med Leo Messi:

- Han tog mig åt sidan och önskade mig lycka till. Det var ett stort lyft för mig, utan tvekan. Otroligt motiverande, säger Messi.

Att Maradona har extra varma känslor för Messi är inget nytt.

Han har tidigare kallat den lilla killen som kallas för "Pulguita" ("Den lilla loppan") för "Min naturliga efterträdare" och "Mitt val till tröja nummer tio i landslaget".

Erik Niva