Isaksson drabbades av minneslucka

FOTBOLL

... men nu tränar han för fullt igen – och hoppas på spel mot Paraguay

Foto: Redo för spel Andreas Isaksson har återhämtat sig efter Kim Källströms kanonskott.

BREMEN

Andreas Isaksson tränar för fullt igen och är redo för spel mot Paraguay.

Av Kim Källströms jätteskott som däckade honom på träning minns ”Isak” – ingenting.

– Men det känns lite overkligt när man inte minns vad som hände på plan. Jag minns inget alls från fem minuter före och tio minuter efter.

Äntligen kan Rennes-målvakten skratta åt stjärnsmällen som kostade honom en VM-premiär.

Kim Källströms projektil ledde till en lättare hjärnskakning.

– Vi pratar inte med varandra längre, säger Isaksson med ett skratt.

– Han sa att det inte var meningen. Jag hade symptom ett par dagar efter smällen, och hade ont i huvudet och sov mycket, men jag mår bra nu.

Isaksson har tidigare drabbat av ”en 3-4 stycken” hjärnskakningar och förstod direkt att smällar mot huvudet är allvarligt.

– Det var ett klokt beslut. Anders (Valentin, läkaren) kan sin sak och skallen ska man inte leka med. Hade det varit ett knä eller något annat hade man kanske kunnat chansa, men inte med hjärnan. Den behöver man ju till mycket annat...

Inte säker på spel

Beskedet att stoppas från spel var ändå en besvikelse.

– Det var tungt att få höra läkarens beslut, även om han hade förvarnat mig lite. Men det känns lite overkligt när man inte minns vad som hände på plan.

I ödesmatchen mot Paraguay på torsdag hoppas Isaksson på spel igen, men efter Rami Shaabans stabila insats mot Trinidad känner han sig inte helt säker.

– Jag hoppas få spela. Rami (Shaaban) var stabil mot Trinidad, men jag är här för att spela. Jag känner mig i och för sig aldrig som nummer ett. När man är säker på sin plats i laget så spelar man inte så bra.

Lasse Lagerbäck upprepade på tisdagens presskonferens sitt något luddiga uttalande om vem som står i VM-match nummer två.

– Tittar du bakåt i tiden så har Andreas varit förstemålvakt, men jag berättar inte vem som står förrän laget blir officiellt, säger Lagerbäck.