Allsvenskan i fotboll

Misstänkta spelaren plockas ur träning

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

Den allsvenska spelaren som är misstänkt för misshandel tar en timeout.

Spelaren kommer inte att träna eller följa med på klubbens träningsläger, meddelar klubben på sin hemsida.

Beslutet är fattat i samråd med spelarens familj.

En allsvensk spelare anhölls i lördags av jourhavande åklagare, misstänkt för misshandel.

Han släpptes tidigare i dag.

– Vi kommer att fortsätta utredningen och de utredningsåtgärder som är kvar mot honom. Jag bedömde att utredningen kan bedrivas med honom på fri fot, sa åklagaren då till Sportbladet.

Den allsvenska klubben har legat lågt i sina kommentarer kring spelaren, men under tisdag kväll valde klubben att kommentera situationen på sin hemsida.

Spelaren kommer att ta en timeout.

”I samråd med spelaren och spelarens familj har vi gemensamt kommit överens om att det bästa för alla parter är att han stannar hemma och inte deltar i varken den dagliga träningen eller annan typ av verksamhet såsom exempelvis det kommande träningslägret för tillfället.”, skriver klubben på sin hemsida.

”Detta är givetvis en jobbig situation för alla parter och som spelarens arbetsgivare ser vi gärna att han nu landar i situationen och för dialog med sin juridiska företrädare i syfte att driva processen framåt.”, skriver klubben fortsatt.

Den misstänkta misshandeln ska ha skett i torsdags, 24 januari.

Klubben poängterar också att man inte kommer att kommentera händelsen eller spekulera i eventuella följder utan låta rättprocessen ha sin gång.

”Under de kommande 14 dagarna så får även klubben möjlighet att få bättre inblick i situationen och därefter fatta beslut i hur vi agerar framöver beroende av vad som framkommer av den juridiska processen.”, påpekar klubben.

Publisert:

LÄS VIDARE

Björn Wesström talar ut – om allt

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet Voice

AB Voice