Luiz om Rosenberg: ”Han är fantastisk”

Oväntade hyllningen från världsstjärnan

LONDON. Chelsea är favoriter mot Malmö FF i Europa League.

Men David Luiz fasar – för nya dueller med Markus Rosenberg.

– Spelar han fortfarande? Då kommer det att bli svårt, säger backstjärnan till Sportbladet.

Det har gått över tre år sedan David Luiz mötte Malmö FF med Paris Saint-Germain i Champions League. Men den 31-årige brassen minns fortfarande duellerna med Markus Rosenberg – och fasar för återseendet med den skånske kaptenen.

– Spelar han fortfarande? säger mittbacken och skiner upp.

– Då kommer det att bli svårt för han är väldigt smart. Han är en fantastisk spelare så det kommer att bli svårt mot honom.

Luiz hyllade Rosenberg efter 2-0-segern i Paris i CL-gruppspelet 2015 och gläds åt att 36-åringen förlängt sitt kontrakt över 2019.

Ni hade några bra närkamper?

– Ja, och vi kommer att fortsätta kämpa mot varandra, men som alltid på ett sportsligt sätt, vi båda vill ju vinna.

David Luiz och Markus Rosenberg.
David Luiz och Markus Rosenberg.

Luiz var avstängd när Zlatan Ibrahimovic gjorde mål och Parislaget besegrade MFF med 5-0 i Malmö. Men brasilianaren kommer inte att underskatta motståndet i Europa Leagues 16-delsfinal, som spelas 14 och 21 februari.

– Det är ett väldigt intensivt lag, framförallt fysiskt sett. De var inte lätta, dessa två matcher. Det var alltid väldigt svårt och det kommer att bli en bra match, säger han.

– Det kommer speciellt att vara svårt att möta dem borta, de är ett lag med mycket kvalitet, som är väldigt bra fysiskt, så vi måste vara redo för det kommer att bli en tuff match.

”Bättre att Ibra håller på dem...”

Att förre lagkamraten Ibrahimovic denna gång håller på motståndarna är okej för David Luiz.

– Det är bättre att han hejar på dem än att han är på plan och spelar mot oss.
Sportbladet möter Chelseas stjärnor nere på Stamford Bridges gräsmatta där Londonklubben haft en framgångsrik vecka. Premier League-fyran gick till final i ligacupen efter att ha slagit Tottenham på straffar och körde sedan över Sheffield Wednesday med 3-0 för att gå vidare till FA-cupens
femte runda.

– Vi har alltid haft självförtroende och att ta sig till en final är alltid viktigt. Ännu en final och vi håller huvudet kallt och fortsätter jobba. Vi har inte vunnit någonting ännu och vi kommer att försöka ta denna titel, säger Willian, 30.

I en annan cup, Europa League, möter ni Malmö. Vad vet du om dem?

– Just nu har vi inte så mycket information om laget men vi kommer helt klart att kolla på några videor och skaffa oss information om deras lag. Det kommer helt klart att bli en svår match.

Siktar på Europa League-titeln

Landsmannen Emerson Palmieri håller med.

– Jag vet att Malmö är en storklubb i Sverige, säger 24-åringen.

– Det är ett lag som är välkänt i Sverige och känt i världen så vi måste ha respekt för dem för att göra en bra match.

Chelsea ligger 13 poäng efter serieledande Liverpool men har förhoppningar om flera titlar i år – däribland Europa League.

– Vi har stor respekt för alla våra motståndare men Chelsea måste gå in i alla cuper för att vinna, säger Emerson.

– Men vi har mycket respekt för Malmö och vi kommer att få göra allt vi kan för att vinna.

Den italienska mittfältsmotorn Jorginho, 27, är lika diplomatisk om fjolårets allsvenska trea.

– Det är ett lag som gjort bra ifrån sig i sitt land de senaste åren, så vi måste ha mycket respekt och vara noggranna med denna match och förbereda oss väl. Vi behöver koncentrera oss rejält för att vinna, det kommer inte att bli en lätt match.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.