Jämför Lindelöf – med klubbikonen

Svensken hyllas stort: ”Klassen lyser igenom”

avAndreas Käck

Victor Nilsson Lindelöf har blommat ut till en av Manchester Uniteds nyckelspelare.

Nu hyllas han av klubbikonen Wes Brown, som jämför svensken med en annan United-ikon: Nemanja Vidic.

– Deras utveckling påminner mycket om varandra, säger Brown.

Victor Nilsson Lindelöf kom till Manchester United som klubbens dyraste försvarsspelare någonsin.

Det började trögt.

Men nu har det tagit fart.

24-åringen har på senare tid varit gjuten i startelvan och under nye, tillfällige (?) tränaren Ole Gunnar Solskjaer har han blommat ut till en av lagets bäste spelare i konkurrens med storfräsare som Paul Pogba, Marcus Rashford och David De Gea.

Nu hyllas Lindelöf av Wes Brown.

”Visar sin klass”

39-åringen – som vann 13 titlar under sina 15 år i Man United – ser likheter med förre storbacken Nemanja Vidic, som också hade vissa problem att anpassa sig till den engelska fotbollen till en början.

– Nu börjar Lindelöf förstå vad som krävs för att lyckas i engelsk fotboll. Hans utveckling påminner mycket om Nemanja Vidic. Det är inte helt lätt att komma till en ny liga, ett nytt land. Engelsk fotboll är snabbare och mer fysisk i vissa avseenden och ibland behöver du lite tid för att komma in i det. Jag har aldrig tyckt Lindelöf varit dålig, men nu är det tydligt att han fått förståelse för spelet och då lyser hans klass igenom, säger Wes Brown.

Foto: Shizuo Kambayashi / TT
Wes Brown och Nemanja Vidic i United 2007.

”Det är tråkigt”

United har roterat friskt i backlinjen på senare tid.

Brown hoppas att Lindelöf kan få en bofast radarpartner och på sikt bilda ett fruktat mittbackspar som Nemanja Vidic och Rio Ferdinand en gång gjorde.

– Det är tråkigt att de inte lyckats hitta ett bra par, delvis på grund av skador. I nuläget finns det inget mittbackspar som stuckit ut. Solskjaer får försöka hitta den bästa kombinationen och medan han gör det kommer det vara hård konkurrens bland alla mittbackar, vilket kan vara bra för hela laget, säger Wes Brown.

ARTIKELN HANDLAR OM