Kramas om efter känsliga övergången

Curci: ”Kommer absolut att åka till Eskilstuna igen”

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN
Gianluca Curci.

Gianluca Curcis uppmärksammade klubbyte från AFC Eskilstuna till Hammarby väckte känslor hos de allsvenska nykomlingarna.

Nu har klubbens ordförande Alex Ryssholm och Curci slutit fred med varandra.

– I lördags träffades vi och då sa vi hej då. Allt det där är uppklarat, säger målvakten till Fotbollskanalen.

Många förvånades när den italienske målvakten Gianluca Curci, 33, lämnade AFC Eskilstuna på grund av ”familjeskäl” och bara dagar senare skrev på för Hammarby.

I en intervju med transfersajten Gianluca Di Marzio berättade Curci att det var AFC som beordrade honom att ange det som orsak till flytten.

– För cirka 20 dagar sedan bestämde jag mig för att lämna AFC. Jag pratade med personer inom klubben och blev beordrad att säga att jag hade familjeproblem. Men sanningen är att jag hade ett snack med tränaren om att jag inte trodde på deras projekt. Därför gjorde vi så här, säger han.

Snacket om den uppmärksammade övergången tog ny fart när AFC Eskilstunas ordförande Alex Ryssholm gick till motangrepp mot italienarens uttalande.

– Är han tio år eller vad?, sa han till Fotbollskanalen.

Förnekade att de var ovänner

När Sportbladet kontaktade Ryssholm var han sparsam med orden.

– Folk får stå för sina uttalande, han får stå för det han har sagt.

Är det sant?

– Jag har redan sagt vad jag vill säga. Varför ska jag prata mer om det här? Han får säga vad han vill. Han får stå för sina ord.

Samtidigt förnekade Ryssholm att de båda parterna ska ha skiljts som ovänner. Någonting som nu verkar bekräftas.

”Kommer absolut åka dit igen”

På en bild som laddats upp på Twitter, tagen av AFC:s presschef Mikael Einarsson, syns Ryssholm och Curci förenas i en kram. Under går det att läsa texten: ”Avslöjar: Här sluter Curci och Ryssholm fred.

– I lördags träffades vi och då sa vi hej då. Allt det där är uppklarat, berättar Curci för Fotbollskanalen.

FK: Ni är vänner nu igen?

– Ja. Och jag kommer absolut åka till Eskilstuna igen, jag har vänner där och det är inte så långt dit. Jag vill inte prata mer om det som varit. Nu ska jag fokusera på att förbereda mig inför den här säsongen med Hammarby.

Under fjolåret höll italienaren nollan 18 gånger för AFC. Tack vare hans fina statistik (bäst av målvakterna i superettan) tog sig laget upp till allsvenskan inför denna säsong.

Curcis avtal med Hammarby sträcker sig fram till sommaren, men det finns en option om förlängning med ett och ett halvt år i kontraktet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM