Nainggolan petas ur VM-truppen - slutar i landslaget

Uppdaterad 2018-06-05 | Publicerad 2018-05-21

I dag presenterade Belgiens förbundskapten Roberto Martinez den 28-mannatrupp som ska tävla om platserna till VM i Ryssland – då petas Romas mittfältsstjärna Radja Nainggolan.

Kort efter beskedet meddelar stjärnan på instagram att han slutar i landslaget.

”Det är med stor sorg i hjärtat som min landslagskarriär nu är över.”

Inför presentationen av Belgiens officiella VM-trupp har en av de stora frågorna varit huruvida förbundskapten Roberto Martinez har en plats åt storstjärnan Radja Nainggolan.

Mittfältaren som till vardags representerar Roma är känd för sitt starka skott och kämparglöd – men förhållandet till förbundskaptenen Martinez har sedan tidigare varit frostig.

Informerat spelarna

Under gårdagen ska de Belgiska spelarna fått ett telefonsamtal från förbundskaptenen och vid kvällstid publicerade Nainggolans officiella facebook-grupp en bild på en ledsen Nainggolan med rubriken “mållös”.

Bilden väckte frågor och enligt hemsidan sporza.be ska flera källor inom den belgiska fotbolls associationen bekräftat att 30-åringen inte får följa med till VM.

Och när förbundskapten Martinez tidigare i dag presenterade en 28-mannatrupp saknades den omtyckte belgaren.

– Radjan Nainggolan är en toppspelare. Anledningen är taktiskt. De senaste två åren har laget arbetat på ett visst sätt och andra spelare har haft rollerna. Vi vet att Nainggolan har en viktig roll i klubblaget men vi kan inte ge honom samma roll i vårt lag säger förbundskaptenen till Belgiens officiella Twitter-konto.

Därmed missar Nainggolan sitt andra VM då Roma-mittfältaren inte heller fick en plats i Marc Wilmots lag under världsmästerskapen i Brasilien.

”Tyvärr är det inte tillräckligt för vissa”

Efter förbundskaptenens besked publicerade Nainggolan en bild på instagram där han förklarade att hans landslagskarriär är över.

“Det är med stor sorg i hjärtat som min landslagskarriär nu är över. Jag har alltid gjort allt för att representera Belgien. Tyvärr är det inte tillräckligt för vissa. Att bara vara sig själv kan störa andra. Från och med i dag kommer jag istället vara supporter.”

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.