Oavgjort på Grimsta mellan BP och Örebro

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Brommapojkarna och Örebro spelade oavgjort i vårsäsongsavslutningen.

Trots flera kvalificerade chanser för båda lagen slutade matchen 0–0.

– Var det något lag som skulle lämna med seger så var det vi, säger BP-tränaren Luis Pimenta

Brommapojkarna fortsätter spela stabilt på hemmaplan. Under den soliga söndagskvällen mötte BP Örebro och tog poäng på Grimsta för tredje matchen i rad.

– Vi följde matchplanen väl och klarade deras förstapress bra. Spelarna visste vart vi skulle attackera, men Örebro gjorde det bra. Var det något lag som skulle lämna med seger så var det vi sett till antalet chanser, säger Luis Pimenta.

Jansson nära tavla

Efter en jämn första halvlek såg det länge ut som hemmalaget också skulle ta ledningen. De rödsvartrandiga bytte ut sidledsrullandet och anföll betydligt rakare.

Bäst chans fick Eric Omondi då han från straffområdeshörnet sköt ett skott som gick igenom händerna på Oscar Jansson i ÖSK-målet. Men till skillnad från Loris Karius i Champions League-finalen hade Jansson turen på sin sida och bollen gick tätt över.

– Det var ingen bra fotbollsmatch, det var lite trögt från båda höll kändes det som. Vi blev lite ängsliga och rädda, men vi ska inte vara rädda mot ett lag som Brommapojkarna även om de är ett bra lag. Vi ska kunna gå ut och dominera mer än vad vi gjorde i dag om vi vill vara med i toppen, säger Nahir Besara.

Rogic nära

Med tio minuter kvar såg dock hemmalaget ut att tröttna lite och såväl Filip Rogic som Daniel Björnkvist hade varsitt avslut just utanför stolpen.

I matchens absolut sista minut såg det ut som BP ändå skulle kunna knipa segern. Marko Nikolic rundade Janson i bortamålet, men bollen rann ifrån anfallaren och ÖSK kunde rensa undan.

– Vår kapten (Nordin Gerzic) var inte på plan. Simon Amin gjorde en jättebra match, men utan sin kapten är det svårt. Vi saknade en ledare, vi kan mycket bättre än såhär. Det kändes inte som vi var där vi vill vara. Vi har gjort en bra vårsäsong och den hade varit ännu bättre om vi hade kunnat gå här ifrån med vinst i dag, säger Besara.

Oroande för gästerna var att mittbacken Mikael Almebäck klev av med halvtimmen kvar.

– Han har haft känning i ena vaden och signalerade i paus. Sedan såg jag att han började halta mer och mer. Almebäck är en sådan spelare som vill köra på, så jag tog beslutet åt honom och med facit i hand tror jag det var bra, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll.

”Kan inte fortsätta såhär”

Det oavgjorda resultatet gör att Örebro går till sommaruppehåll som femma. BP placerar sig på en fjortondeplats med tio poäng, samtliga inspelade på hemmaplan.

– Det är mentalt. Vi som klubb och grupp måste få självförtroende i bortamatcherna och prestera. Sedan har det varit svåra matcher med Hammarby och Malmö. Vi har gjort en lista på strategier inför hösten, för vi kan inte fortsätta vara bra hemma men inte ta med oss några poäng från bortaplan, säger Luis Pimenta.

ARTIKELN HANDLAR OM