Dubbla fullträffar av Zlatan när Galaxy föll

Ibrahimovic tillbaka – då förlorade LA igen

avMartin Tolén, Hampus Hagman

FOTBOLL

Det räckte inte att Zlatan gjorde sitt fjärde och femte mål för säsongen.

LA Galaxy föll igen på hemmaplan när svensken var tillbaka efter sin avstängning.

– Vi kan inte ligga under med 2–0, 3–0 och jaga varenda match för att kunna vinna, säger Zlatan.

Zlatan, som var tillbaka efter avstängningen från det röda kort där han slog till en motståndare i huvudet, hade inte gjort mål sedan 14 april. Men i morse slog han äntligen till – två gånger om.

Svensken gav Galaxy lite hopp mot Dallas som hade en 3–0-ledning när han i den 69:e minuten från höger i straffområdet drog in en vrist mot bortre stolpen.

Femte raka förlusten för Zlatan

Det andra målet kom dock när allt hopp redan var ute – i den 97:e minuten nickades bollen ner framför Zlatan som tryckte in sitt andra mål för kvällen. Svensken hade dessutom ett till mål i nätmaskorna dessförinnan, men vinkades av för offside.

Därmed bröts Galaxys positiva trend som vunnit de två matcher där Zlatan blev utvisad och varit avstängd. För Zlatans del var det femte raka förlusten.

– När du förlorar är det inga positiva tankar som går genom ditt huvud. Det är aldrig bra när du förlorar, vi måste ändra på det. I dag spelar vi hemma och ligger under med 3–0, kommer tillbaka till 3–2 men fortfarande inga poäng. Vi kan inte ligga under med 2–0, 3–0 och jaga varenda match för att kunna vinna. Det funkar inte. Vi måste bli ett lag som tar ledningen i matcherna och jobbar därifrån, inte behöva jaga hela tiden, säger Zlatan enligt The OCR.

Krävde tränarens avgång

Och under matchen krävde Galaxy-supportarna huvudtränaren Sigi Schmids avgång. Fansen skanderade ”Sigi Out” i början av andra halvlek.

– Jag vill börja vinna matcher. Jag var avstängd i förra matchen (mot Montreal). I dag ville jag gå in och spela, hjälpa mina lagkamrater och klubben att vinna, men uppenbarligen var det inte tillräckligt, säger Zlatan.

LA Galaxy-målvakten David Bingham var dock desto mer upprörd över Dallasspelarnas uppträdande under matchen.

– De ligger ju ner mer än de står upp. Hade jag spelat i deras lag hade jag skämts, säger han.

Galaxy ligger på en åttondeplats, just utanför slutspelet med 13 poäng i den västra konferensen.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM