Nominerad – för det vackraste målet

FOTBOLL

Zlatan: Jag har inte sett några andra på den nivån

1 av 4

Prisregnet fortsätter över Zlatan Ibrahimovic.

Efter årets svensk i utlandet fick Zlatan en ny utmärkelse på måndagen och är samtidigt nominerad till priset för säsongens mål av brittiska The Guardian.

– Jag hoppas att jag vinner, säger Ibrahimovic.

På söndagen offentliggjordes att Zlatan Ibrahimovic utsetts till Årets svensk i världen. På måndagen fortsatte triumferna för det svenska fotbollslandslagets lagkapten.

Innan presskonferensen inför mötet med Färöarna fick Ibrahimovic ta emot priset som årets idrottsutövare av sportjournalisternas klubb i Stockholm. 31-åringen fick 97 procent av rösterna.

Zlatan tog emot priset med ett stort leende på läpparna. Sedan fick han även veta att ansedda brittiska tidningen The Guardian nominerat svenskens cykelspark mot England som årets mål den gångna säsongen.

– Jag har inte sett några andra på den nivån. Men vi får se. Jag hoppas att jag vinner. Jag har vunnit någon gång innan tror jag med Ajax-målet. Får jag hem den också är det fantastiskt, säger Ibrahimovic.

”Planerar aldrig semestern”

Bland övriga nominerade finns bland andra Leo Messi, Robin van Persie, Oscar, David Luiz och Tyresö FF:s damspelare Marta. Nu hoppas Zlatan på priset och en seger mot Färöarna för att sedan kunna njuta av en välbehövlig semester.

– Det vore fantastiskt kul att få vinna i morgon (mot Färöarna) och sen börja den riktiga semestern. Men den har inte börjat än, det är en dag kvar. Den vore ännu bättre om vi hade vunnit mot Österrike också men det blir en halvfantastisk om vi vinner i morgon.

Har du några semesterplaner ännu?

– Nej, jag brukar aldrig planera semestern. När jag planerar framtid blir det bara tvärtom. Jag planerar inget utan tar det som det kommer. Vi är nog hemma i Sverige. Någon dag.

Här kan du rösta på vilket mål du tycker är snyggast.

FOTNOT: Matchen mot Färöarna spelas tisdag 19.15 och sänds direkt i TV 4.

ARTIKELN HANDLAR OM