”Beckham till Paris SG”

Publicerad 2013-01-31

Presskonferens klockan 17.00 hos klubben

David Beckham blir lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic.

Den engelske storspelaren är klar för PSG och kommer att presenteras vid en presskonferens klockan 17:00.

37-åringen bekräftar själv affären på sin Facebook-sida.

Zlatan Ibrahimovics PSG fortsätter storsatsningen.

Paris Saint-Germain har kallat till "en extraordinär" presskonferens klockan 17:00 med både presidenten Nasser Al-Khelaifi och sportchefen Leonardo närvarande. Då ska David Beckham presenteras som klubbens spelare.

Beckham bekräftar själv övergången på sin Facebook-sida där han skriver att han är "på väg till Paris" och är "uppspelt" över händelserna. Strax innan 17:00 fotograferades också 37-åringen av Reuters när han anlände till den franska huvudstaden.

Många erbjudanden

Enligt The Guardian hade Beckham 11 erbjudanden att välja mellan, och valet föll alltså på att få spela med Zlatan Ibrahimovic.

– Jag har alltid betraktat Zlatan som en av de mest begåvade spelarna jag spelat mot. Jag är inte det minsta förvånad över den succé han haft med Milan, sa Beckham under fotbolls-EM i somras.

Svensken har också i sin tur uttalat sig om engelska stjärnan.

– Jag är säker på att han får många erbjudanden från klubbar, men det är ett väldigt spännande projekt här i Paris, om han vill vinna så är detta rätt klubb att gå till, sa Zlatan till Sky Sports för två månader sedan.

Varit utlånad till Italien

Beckham lämnade Real Madrid och skrev på för Los Angeles Galaxy 2007 men har spenderat två lånesejourer i Milan. Och nu återvänder han alltså till Europa på riktigt.

Tidigare i veckan tränade han med Arsenal men Arsene Wenger slog tidigt fast att han inte var aktuell att skriva på för klubben.

Kalle Karlsson om värvningen

Här är det bästa från Beckhams tid i LA

HÄR FIRAR BECKHAM MLS-SEGERN MED GALAXY