AIK om strippan: "Ska höra med min säkerhetschef"

Klubbens vd har tagit del av uppgifterna

De supportrar som hyrde in en kvinnlig strippa till resan mot Borås får i dag hård kritik i sociala medier.

Från AIK-håll ska man undersöka händelsen.

– Det kanske är lite uppförstorat. Jag ska prata med min säkerhetschef, säger AIK:s vd Thomas Edselius till Sportbladet.

En busslast AIK-supportrar hyrde in en kvinnlig strippa som underhållning när man skulle ta sig ned till Borås för bortamatchen mot Elfsborg i går.

Black Armys Daniel Wilhelmsson, enligt supporterorganisationens hemsida pressansvarig och tidigare ordförande, tyckte att initiativet var "klockrent".

– Tänk på att det är många timmar i bussen och något måste man ha att roa sig med, sade Wilhelmsson till Nyheter24 bland annat.

AIK vaknar i dag upp till en stark poäng borta mot de regerande svenska mästarna, men också till kritik mot supportrarnas initiativ att ta med sig en strippa på bussen.

"Blir fånigt"

AIK:s vd Thomas Edselius har tagit del av uppgifterna när Sportbladet når honom i dag. Han medger att han ska undersöka saken i dag, men vill inte kommentera allt för mycket innan han vet mer.

– Jag har faktiskt ingen kommentar. Det blir så fånigt när jag uttalar mig om vad en AIK:are gör på en älgjakt i Norrland. Ett dåligt exempel kanske men först vill jag höra vad som hänt i går. Jag vill bilda mig en uppfattning, säger Edselius till Sportbladet.

Ska undersöka

Hur bildar du den uppfattningen?

– Jag ska kolla upp vad som hänt. Det kanske är lite uppförstorat. Jag ska prata med min säkerhetschef, min kommunikationschef, vi som var där.

Vad jag du för förhoppningar om att få höra?

– Mina förhoppningar är att höra att det gick lugnt och städat till, säger Edselius.

För AIK väntar härnäst hemmapremiären mot Syrianska och AIK har redan sålt över 30 000 biljetter till matchen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN