Hrgota tackar nej till Hamréns inbjudan

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Succéspelaren: "Jag känner mig väldigt sliten"

1 av 2

Förbundskaptenen Erik Hamrén bjöd in Branimir Hrgota till a-landslaget inför VM-kvalmatcherna mot Österrike och Färöarna efter 20-åringens succé i Bundesligavslutningen.

Men han tackade nej till chansen.

– Jag känner mig väldigt sliten, både fysiskt och mentalt, säger Branimir Hrgota till Sportbladet.

När U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson presenterade truppen mot Schweiz och Kuba i juni saknades Branimir Hrgota.

– Han har inte varit ledig på två år och kände sig sliten både fysiskt och mentalt. Därför kom vi överens om att han står över samlingen med U21-landslaget, säger Håkan Ericsson.

20-åringen, som slagit igenom stort i Bundesligaavslutningen för sitt Borussia Mönchengladbach med bland annat ett hattrick mot Mainz, tackar därmed även nej till en personlig inbjudan från Erik Hamrén att träna med a-landslaget innan U21-landslaget samling.

Missade Hamréns samtal

Hamrén bjöd in både Hrgota och Mikael Ishak för att de skulle medverka på a-landslagets träningar och för att Hamrén skulle få en bättre en chans att lära känna dem.
Medan Hrgota tackar nej är Ishak upptagen med match.

– Det var Håkan som skickade ett sms och det var bestämt att Erik skulle ringa någon gång men jag har varit upptagen och när jag ringde tillbaka var Erik också upptagen, berättar Hrgota.

Ni har inte hunnit pratas vid än?

– Nej, men klart man blir glad av att han ringer. Jag blev väldigt glad av att höra det röstmeddelandet. Man hade ett litet leende på läpparna.

Hrgota lämnade superettanlaget J-Södra under säsongen i fjol för att hamna mitt i Mönchengladbachs försäsongsträning. Det har därför inte funnits något tillfälle för vila och återhämtning, förklarar han sitt beslut.

– Kroppen har tagit väldigt mycket stryk. Man behöver vilan mentalt framförallt för man känner sig väldigt sliten. Jag har kört på för fullt i ett och ett halvt år i Tyskland.

"Tar en dag i taget"

Hrgota tycker heller inte att det vore rättvist varken för honom själv eller för landslaget att tacka ja utifrån de premisserna.

– Exakt, sen blir man alltid glad när man fick höra det här men när man tänker efter känner man att kroppen inte är i topptrim. Att visa upp sig för Erik Hamrén och landslagsspelarna där känns varken korrekt för mig eller för U21-truppen.

Vad säger du annars om dina chanser att nå a-landslaget framöver?

– Klart man vill så högt upp som möjligt så snabbt som möjligt till de stora spelarna, de är inte dåliga man spelar med i Bundesliga heller. Just nu försöker jag bara ta en dag i taget men självklart vill jag någon dag spela uppe i a-landslaget.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN