Barcelona om Neymar: "Hans vikt är lite väl låg"

FOTBOLL

Får lägga på sig vikt när han anländer i Barcelona

Foto: Leker på hemmaplan.

En slank Neymar gör succé för sitt Brasilien under Confederations Cup.

Men när han anländer till Barcelona kommer han förmodligen att behöva lägga på sig ett par kilo.

– Han saknar förmodligen något kilogram, säger Barcelonas klubbläkare Ricard Pruna enligt Reuters.

Efter att ha skrivit på för Barcelona har fotbollsvärldens blickar riktats mot Neymar när den 21-årige superstjärnan spelar för sitt Brasilien i Confederations Cup.

Men en prislapp på 57 miljoner euro och ett kontrakt över fem år med den katalanska storklubben skulle man kanske kunna tro att pressen skulle tynga Neymar under mästerskapet – men så har inte varit fallet. Han har gjort mål mot både Japan och Mexiko och säkrat en semifinalplats för Brasilien.

Men väger han inte lite lätt?

Det misstänker i varje fall nya klubblaget Barcelona. Brassen är 1,74 meter lång och väger 64,5 kilo.

Messi också liten

– Vi gjorde en snabb medicinsk koll och hans vikt var information vi noterade. Första intrycket var att hans vikt är lite väl låg och förmodligen saknar han något kilogram men jag kan inte säga exakt hur mycket, säger Barcelonas klubbläkare Ricard Pruna enligt Reuters.

Det ska dock inte vara några problem att lösa.

– När säsongen fortlöper kommer vi att lära känna spelaren och vi samlar konstant in information. På så vis kan vi komma fram till hans idealvikt, fortsätter Ricard Pruna.

Neymar är inte den första spelare som anlänt till Barcelona och ansetts vara för liten. När Lionel Messi kom till Barcelona vid 13 års ålder betalade klubben för hormonbehandling för argentinaren som då var 1,37 meter lång.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga