Mästarens råd inför Premier Manager Vår: ”Måste sticka ut”

Emmanuel Nylander vann hösttävlingen – delar med sig av bästa knepen

avMartin Tolén

Foto: Privat
Emmanuels lag efter sista omgången av Premier Manager höst.

I höstas vann Emmanuel Nylander Premier Manager.

Nu bjuder han på sina bästa tips inför starten av Premier Manager Vår 2019.

– Nummer ett är väl att inte välja lag efter popularitet. Skall man komma långt måste man sticka ut, säger han.

Nyligen avslutades Premier Manager Höst.

Kungsbackabon Emmanuel Nylander kunde efter en hård kamp ta hem både Sportbladet-experten Kalle Karlssons interna liga och hela tävlingen.

Nu bjuder han på de bästa tipsen och knepen inför omstarten med Premier Manager Vår till helgen.

– Generellt sett så försöker jag hitta två-tre dyrare stjärnspelare som gör mycket mål och som har det lättaste motståndet kommande fem-tio matcherna, sen får dessa rotera om lagkaptensbindeln beroende på motstånd och form. När jag väljer resterande ”billigare” spelare så baserar jag dessa val på kommande tre-fyra matcher då dessa inte kostar lika mycket att byta. Jag försöker även hitta spelare som spelar ”out of position” på ett bra sätt. Till exempel en spelare som är listad som back men som egentligen spelar anfallare, säger Emmanuel Nylander till Sportbladet.

Han är största fyndet

Vilka misstag försöker du undvika och vad är viktigt att tänka på?

– Nummer ett är väl att inte välja lag efter popularitet. Skall man komma långt måste man sticka ut! Det är dessutom lätt att bli lurad då vissa i toppen förmodligen inte spelar. Försöker även att inte välja dyra spelare som jag har för avseende att byta ut nästkommande omgångar.

Utöver själva laget man tar ut, vad är viktigt att tänka på under spelets gång?

– För mig spelar lagkapten väldigt stor roll. Jag lägger ganska mycket tid på att undersöka att den spelare som jag väljer faktiskt startar matchen. Gör denne inte det kan man tappa många poäng. Försöker även se till så att minst en av mina stjärnspelare alltid har enklare motstånd.

Vilket fynd ser du i Premier Manager Vår?

– Cardiffs Callum Paterson! Listad som back på spelet, men spelar ofta på topp. Dessutom har Cardiff det absolut enklaste spelschemat framöver.

ARTIKELN HANDLAR OM