...men i går bjöd han på skrattfest

FOTBOLL

En dag återstår innan avgörandets stund är inne. Då bjöd Djurgårdens tränare Siggi Jónsson på stor humorshow på träningsanläggningen på Kaknäs.

– Nu när säsongen nästan är slut känner jag att jag kan säga saker som jag inte kunde säga tidigare, säger Jónsson.

Foto: på bra humör Djurgårdens tränare Siggi Jónsson.

Han har upplevts som fåordig. Men i går, efter Djurgårdens sista öppna träning inför rysaravgörandet i morgon, släppte tränaren Siggi Jónssons loss ordentligt.

Under en dryg kvart underhöll han det samlade pressuppbådet med skämt efter skämt.

– Jag har bestämt mig för att verkligen njuta av det här. Jag är glad och det känns fantastiskt roligt att vi är där vi är, säger han om glädjeyttringarna.

Fick fråga om ”slutspelsskägget”

Det började med att han fick en fråga om sitt "slutspelsskägg".

– Det var ett jävla dumt vad som jag gick jag på efter en 3-4 öl. En tränarkollega från Island tyckte att jag skulle låta bli att raka mig till dess att vi förlorade...men nu börjar det klia! Jag skulle aldrig ha tagit de där ölen.

– Det var hans idé, inte min. Jag skulle aldrig ha gått på det, säger Siggi samtidigt som han river sig i skägget.

Rakar du inte ens av dig det i morgon till middagen om ni har vunnit SM-guld?

– Jag vet inte, kanske. Då vill man ju gärna vara fin. Någon kanske borde fixa till det i alla fall.

”Roligt se Dembo springa”

Om Djurgården fortsätter att vara obesegrade har Siggi Jónsson en idé om hur laget till slut ska förlora så att han får raka av sig skägget.

– Jag tänkte kanske ordna en träningsmatch mot Manchester United. Jan Tauer och Pa Dembo kan spela på topp och jag kan sätta in Jones (Kusi-Asare) som mittback, haha. Pa Dembo tror verkligen att han är en bra targetplayer.

– Det är faktiskt jätteroligt att se honom springa. Han har ju sådana dåliga benhinnor att han bara orkar springa 50 meter, verkligen jättekul, haha.

ARTIKELN HANDLAR OM