”De diskuterar en comeback”

FOTBOLL

Lars-Roland i kontakt med Henke: ”Det är deras jobb”

Foto: ANDREAS BARDELL, BILDBYRÅN
dörren öppen Roland Andersson och Lars Lagerbäck har redan påbörjat en diskussion om Henrik Larsson i landslaget igen. Förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell välkomnar Henke till Blågult. Montage. Bilden är manipulerad.

Förbundskaptenerna har inlett diskussionen med Henrik Larsson om en landslagscomeback.

– Det är deras jobb, säger förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell.

Efter succédebuten för Manchester United har spekulationerna om en landslagscomeback för Henrik Larsson tagit fart.

I gårdagens Sportbladet berättade Lars Lagerbäck att dörren till Blågult självklart står öppen för Henke – nu avslöjar förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell att diskussionen redan påbörjats, vilket Lagrell välkomnar.

Tycker du att förbundskaptenerna ska prata med Henke?

– Ja, och det gör dem. De har diskussioner med Henke. Jag kan inte säga exakt vilka samtal som pågår, men jag skulle bli mycket förvånad om inte Lars eller Roland pratar med honom. Det är ju deras jobb, säger Lagrell.

Förbundsordföranden imponerades av Henkes insats i Manchester United i söndags och skulle gärna se honom i landslaget igen.

Lagrell tveksam

– Självklart. Det skulle vara en fantastisk fin nyhet om du ringde och sa att Henke bestämt sig för att spela i landslaget igen, säger Lagrell.

Men att det verkligen blir så är Lagrell tveksam till.

– Jag tror Henke har bestämt sig definitivt den här gången, säger han.

Är du beredd att prata med honom?

– Jag är beredd att göra vad som helst som är bra för svensk fotboll. Men det förutsätter att Lars eller Roland skulle be mig, säger Lars-Åke Lagrell.

Kan tvingas tillbaka

Enligt fotbollens regelverk kan Svenska Fotbollförbundet kräva att Larsson spelar i landslaget, annars blir han avstängd från spel i klubblaget. Men den möjligheten tänker Lagrell inte utnyttja.

– Nej, vi vill inte ha bittra personer som tvingas spela mot sin vilja. Rent formellt är det möjligt, men inte i realiteten, säger Lars-Åke Lagrell.

Henrik Larssons facit i Blågult

ARTIKELN HANDLAR OM