Scholes firade 500 – sänkte Liverpool

FOTBOLL

United upp i serieledning efter 2-0 mot ärkerivalen

Foto: Vilken milstolpe! Paul Scholes gjorde sin 500:e match i Manchester United-tröjan i prestigemötet med Liverpool – och mittfältaren firade sin milstolpe med att göra mål.

Paul Scholes gjorde sin 500:e match för Manchester United.

Och vilket jubileum det blev för mittfältaren.

Scholes vräkte in 1-0 mot ärkerivalerna Liverpool på Old Trafford.

Segersiffrorna skrevs till 2-0 och United gick i och med segern upp i topp i Premier League.

Det prestigefyllda mötet mellan ärkerivalerna Manchester United och Liverpool på Old Trafford inleddes med en hyllning till Uniteds Paul Scholes. Mittfältaren gjorde sin 500:e match i klubben och fick ett hederspris av United-legenden Bobby Charlton. Och Scholes jubileumsmatch skulle bli en minnesvärd historia.

Högt tempo

Matchen startade i ett högt tempo med många tuffa och hårda tacklingar. Liverpool startade oväntat offensivt och skapade en målchans redan efter två minuter men Steven Gerrard fick inte träff på avslutet. Men Manchester United, utan stjärnan Christiano Ronaldo, jobbade sig in i matchen och Darren Fletcher jobbarde fram en farlighet när han stressade Liverpools målvakt Jose Reina till ett misstag.

I den 30:e minueten kom Liverpools Mark Gonzále runt på vänsterkanten och slgo en ett inlägg mot den bortre stolpen där Dirk Kuyt mötte inlägget i det närmaste fri. Men holländarens nick plockades säkert upp av Van der Sar i United-målet.

Nio minuter senare är nästan den perfekta historian skriven. Jubilaren Paul Schloles tog tillvara på ett slarv i Liverpool-försvaret och vräkte sig fram före Sami Hyppiä och tryckte in 1-0. Jublet på Old Trafford är öronbedövande när målskyttens namn lästes upp. På övertid är Liverpool nära att kvittera men Xabi Alonsos tunga långskott gick just utanför stolpen.

Oväntad matchvinnare

I den 66 minuten avgjordes matchen helt. Och målskytten är oväntad - Rio Ferdinand. Mittbacken tog emot en boll i straffområdet på volley med höger och vände bort backen och med vänsterfoten dundrade han in bollen i krysset. Ferdinands första mål för säsongen.

United kunde efter målet enkelt försvara ledningen och Liverpool såg märkligt tafatta ut. Rafael Benitez manskap har ännu inte vunnut på bortaplan och alla tankar på ligaguldet försvann i och med söndagens förlust. För Alex Ferguson ser läget desto bättre ut. United leder serien och laget offensiv imponerar plus att Wayne Rooney har mer att ge.

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM