– Inter vill ha Chippen

FOTBOLL

Italienska uppgifter i natt: ”Mancini blev förhäxad”

Här är nästa svenska fotbollsbomb:

Christian Wilhelmsson kan vara på väg till Inter.

Detta sedan han ”förhäxat” tränaren Robert Mancini med sina fotbollskonster.

Foto: toppbetyg Inte bara tidningarna hyllade honom. Även Mancini uppges ha varit imponerad av Chippens insats mot Milan.

Intertränaren var på plats när Milan och Roma spelade 2–2 i den italienska cupens semifinal i torsdags. Enligt tv-kanalen Sky ska han ha blivit så imponerad av Christian Wilhelmssons framfart på högerkanten att han hade blicken ”fixerad på den blonde Wilhelmsson” hela matchen. Enligt tv-kanalen blev han så ”förhäxad” av vad han fick se att han efteråt bad Inters marknadsansvariga att sondera terrängen och se över möjligheterna att värva svensken.

En affär med liten risk

Eftersom han är billig att köpa loss, bara tre miljoner euro i sommar, så ser Inter en chans till en en affär med liten risk. Det finns fler saker som talar för en flytt till Inter för Wilhelmsson. Dels att hans bäste kompis från landslaget, Zlatan Ibrahimovic är en av de stora stjärnorna, dels att de två har samma agent i Mino Raiola. Dessutom behöver Inter en ny högermittfältare till nästa säsong eftersom Figo lämnar och då kan det alltså bli två svenskar i det lag som med all sannolikhet vinner Serie A i år.

Gör succé i Roma

”Chippen” har gjort stor succé sedan sin ankomst till italienska ligatvåan Roma från den iskalla bänken i franska bottenlaget

Nantes.

Han har fått spela match efter match och tog mer eller mindre direkt en plats i startelvan. Tränaren Luciano Spalletti har förklarat hur nöjd han är med svensken. Lägg till det att han har fått toppbetyg i de italienska tidningarna efter varje match så är det lätt att förstå hur livet leker för Wilhelmsson nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A