Sviten ska stoppas

FOTBOLL

”Vi ska vilja vinna”

QUITO

Sverige har inte vunnit en träningsmatch sedan augusti 2005, Tjeckien hemma.

I dag är det dags för elfte försöket.

– Jag kommer inte ihåg vilka vi vann mot senast, säger Lasse Lagerbäck.

Lagerbäck.

I kväll svensk tid möter Sverige Ecuador för andra gången på fyra dagar. I torsdags blev det förlust 1-2.

Förluster är något förbundskapten Lasse Lagerbäck är ganska van vid i träningslandskampssammanhang.

Vet du när ni vann senast?

– Vi vann ingen ifjol, så det var 2005, men jag kommer inte ihåg vilka vi slog, säger Lagerbäck.

Tjeckien i augusti (2-1).

– Resultat spelar alltid roll, även om det inte är den enda prioritering vid träningslandskamper. Men vi har pratat ganska mycket om det. Det är viktigt att vinna, man måste lära sig att vinna, våga vinna, vilja vinna.

Fått vissa svar

Att landslaget ännu inte vunnit någon match på Sydamerika-turnén är ett bakslag, annars har Lagerbäck fått några av de svar han ville ha.

– Alla spelare har egentligen gjort bra jobb i försvarsspelet. Det är ju där det är minst tufft att slå sig in i landslaget. Samuel Holmén gjorde en väldigt bra match mot Ecuador, och även Rade Prica, så det finns en del som visat framfötterna.

”Nannskog har visat”

Har Daniel Nannskog kommit närmre den "riktiga" landslagstruppen?

– Ja, jag tycker att han visat intentioner. Han har svarat upp till det vi hoppades på. Han har kommit till lägena, har bra rörelse och är även bra i uppspelsfasen.

Däremot har de yttre omständigheterna varit besvärliga. I kväll får landslaget klara sig utan Niclas Alexandersson och John Alvbåge,

tredje och fjärde spelarna som blivit utslagen av huvudvärk och feber (tidigare också Stefan Ishizaki och Ola Toivonen).

– Den torra luften häruppe torkar ut slemhinnorna och man blir mer infektionskänslig, säger landslagsläkaren Ingmar Lundgren.

Jon Jönsson är definitivt borta på grund av en bristning i låret, medan Rade Prica är ett frågetecken med ett krånglande knä.

Landslagets svarta svit

Se även:

ARTIKELN HANDLAR OM