Hurricane Henrik har tagit Manchester med storm men det blir bänken mot Arsenal

Foto: Debut med glans Det är stenhård konkurrens i Manchester Uniteds anfall – fyra anfallare slåss om två platser. Henke Larsson fick dock lysande kritik av Sir Alex efter ligadebuten i går. På söndag väntar Arsenal borta.
FOTBOLL

MANCHESTER

Ett par timmar efter matchen på Old Trafford drog det nån slags mini-orkan fram över Manchester.

Vinden och regnet hamrade sig in som dartpilar i pannan, och jag trodde för en sekund att Gud beslutat straffa mitt usla hotell genom att blåsa ut det i floden Mersey.

Alla de där namnen är ju redan upptagna, men... Hurricane Henrik kan vara i klass med orkanen Gudrun.

Vi vet ju alla att Henrik Larsson tog Manchester med storm förra helgen, men vad ska vi säga nu, efter andra akten?

Nja. Jorå.

Pretentionerna har ökat, så eftersom Henke inte gjorde mål mot Aston Villa i ligan i går tyckte väl en massa folk framför tv-apparaterna att Larsson är en överskattad, upphaussad figur, a one-match-wonder.

En uppfinning av svensk press, rent av.

Jag har redan mottagit en del rätt vidriga mejl från fullständigt korkade norrmän som tror att hela Premier League i fortsättningen handlar om en landskamp mellan Henrik Larsson och Ole Gunnar Solskjaer.

Vad är det för fel på ryggsäcksfolket?

Vansinnigt besviken

Vi skriver så vackert vi kan om Solskjaer och unnar honom varje framgång, men nu när det kommit en svensk till United och petat ner Ole Gunnar ett snäpp i anfallsspelarnas rangordning, då fräser varenda norrman snor ur näsan som en Harald Grönnigen efter en femmil på skidor.

Vill ni ha en fight?

Är det så vi ska ha det?

I så fall lägger jag mina pengar på Larsson de närmaste veckorna.

Jag kan meddela mina fyrbenta vänner från Norge att jag blev alldeles vansinnigt besviken då Solskjaer bara varit på planen i tio sekunder.

Cristiano Ronaldo, till höger i straffområdet, hade bara att lägga in bollen till en helt fri Solskjaer, sen hade det varit mål.

Vilken story, ”supersub” byter med Larsson och sätter bollen direkt!

Men Ronaldo valde att vara ego och försökte skjuta från svår vinkel. Bedrövligt.

Hade Ole Gunnar fått göra mål där hade det i sin tur satt fart på spekulationerna ytterligare.

Vilka två bör egentligen Sir Alex Ferguson starta med mot Arsenal borta nästa helg?

Av kvartetten Wayne Rooney, Henrik Larsson, Louis Saha och Solskjaer?

Trots att jag är svensk hoppas jag han väljer Saha, ty när den mannen kom in efter paus blev det ruggig sprutt på Uniteds anfall.

Fransmannen var klart överlägsen den Wayne Rooney som nu börjar se allt mer sliten ut.

Och Henke?

En stark tre-plussare i går, enligt mig.

Han sprang och ryckte flitigt i sidled i varje United-anfall och försökte dra isär Villas försvar, men gästernas mittbackar Ridgewell och Cahill ska ha beröm: de löpte med och släppte honom aldrig ur ögonvrån.

Och när Henke väl kom loss fick han aldrig bollen. Antingen hade den förträfflige Ronaldo (13:e målet!) egna planer, eller också fumlade Rooney. Som så ofta i går.

Lite mindre ödmjuk – mer ego

Henke spelade ett spel med en väldigt hög svårighetsgrad, Barcelona-style. En touch hela tiden. Lämna över, snett bakåt, springa själv – och sen aldrig få tillbaka bollen igen.

Jag tror han märkte att det är skillnad på att väggspela med en frustrerad Wayne Rooney och en skrattande Ronaldinho, om ni fattar vad jag menar.

Emellanåt tyckte jag Larsson kunde varit lite mindre ödmjuk och lite mer ego, han behöver banne mig inte lämna över bollen till nån annan på första tillslaget varje gång.

Men det kommer nog, ska ni se.

Jag tror i alla fall han får börja på bänken mot Arsenal på söndag.

Tillsammans med Solskjaer.

Sorry, Norge.

Anfallet mot Villa

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM