Sju miljoner för talangen

Publicerad:
Uppdaterad:

Ajdarevics flytt till Liverpool guld värt för Falkenberg

16-årige Astrit Ajdarevics övergång till Liverpool kan ge Falkenbergs FF upp till sju miljoner kronor.

Om supertalangen lyckas.

Miljonspelaren Om Astrit Ajdarevics slår igenom i Liverpool betyder det mer pengar till Falkenberg.

När den fantastiska övergången blev klar både jublades och suckades det hos superettanföreningen.

– Vi hade gärna behållt Astrit hos oss. Det är lite synd att en så stor talang lämnar Sverige så tidigt utan att fler får chansen att se honom spela, säger Falkenbergs FF:s ordförande Lars-Eric Nilsson till sportbladet.se.

– Men vi är medvetna om att det är väldigt svårt att behålla en kille när ett sådant här erbjudande kommer. Jag förstår att han tar chansen och det här är en bra lösning, säger Nilsson.

Inga fantasisummor

Den tekniske innermittfältaren Ajdarevic spelade i Svenska Cupen redan som 15-åring. Under fjolåret gjorde han fem inhopp i superettan.

Medieuppgifter gör gällande att Falkenberg kan få mellan 10-15 miljoner kronor vid supertalangens flytt till Liverpool, något som Lars-Eric Nilsson kraftigt dementerar:

– Det är helt fel. Det säger sig självt att det inte handlar om de nivåerna. Det får ju inte ens de allsvenska klubbarna för etablerade seniorspelare som blir utlandsproffs.

Enligt vad sportbladet.se erfar handlar det snarare om att FFF får 2-3 miljoner kronor nu omedebart när Ajdarevic lämnar klubben.

Dessutom kan föreningen få ytterligare fyra miljoner kronor längre fram när och om mittfältaren slår igenom och får spela matcher med Liverpool i olika sammanhang.

Fler talanger

– Jag kan inte säga något om några summor, men det stämmer att det finns en stege som gör att vi får mer ersättning efter hand, säger Lars-Eric Nilsson. Dessutom kan vi få pengar vid en vidareförsäljning.

Hur ska ni använda pengarna?

– De kommer vi använda långsiktigt i den egna verksamheten för att fostra fler talanger, säger Nilsson.

Det är inte första gången Falkenbergs FF släpper en ung talang ifrån sig tidigt.

1986 lämnade en då 16-årig Pär Zetterberg den halländska orten och flyttade till belgiska Anderlecht.

Michael Wagner

Publicerad: