”Ringer nog denna vecka”

FOTBOLL

Landslaget inleder nu operation ”Locka-tillbaka-Zlatan”

Zlatan kan göra comeback i landslaget mot Elfenbenskusten 15 november.

Enligt uppgift vill landslagsledningen nu gräva ned stridsyxan med stjärnanfallaren och kommer enligt assisterande tränaren Roland Andersson ”troligen” etablera en kontakt i veckan.

– Bollen ligger hos honom, säger Roland.

Foto: Comeback i höst? Zlatan Ibrahimovic häver sin bojkott redan i höst? Ja, det kan bli verklighet om landslagsledningens samtal i veckan till supersvensken faller väl ut.

Det är TV4:s Fotbollskanalen som avslöjar att landslagsledningen nu vill kontakta Zlatan gällande träningslandskampen mot Elfenbenskusten i Frankrike nästa månad.

– Det blir nog denna vecka. Vi kommer att ta ett snack med honom och höra vad han vill. Bollen ligger hos honom, det är han som inte ville vara med, säger Roland Andersson till TV4:s Fotbollskanalen.

”Snabbt telefonsamtal”

Zlatan bojkottade landslagsspel i EM-kvalmatcherna mot Spanien och Island (blågul seger i båda) men Roland hoppas nu att parterna kan begrava stridsyxan. Att landslagsledningen skulle resa ner till Milano för ett personligt samtal med Interstjärnan är dock inte aktuellt.

– En sådan här sak sköter man med ett snabbt telefonsamtal.

Gick ut på krogen

Det var i samband med landslagssamlingen inför EM-kvalmatchen mot Liechtenstein som Zlatan tillsammans med lagkompisarna Christian ”Chippen” Wilhelmsson och Olof Mellberg gick ut på krogen och därmed bröt mot gällande regler.

Trion skickade hem och Zlatan har bojkottat landslaget sedan dess.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM