BLÅSTA

FOTBOLL

Elfsborg rasar efter bortdömt mål: "Oerhört löjligt"

1 av 2 | Foto: Va? Varför? Andreas Augustsson och Joakim Sjöhage ser chockade ut efter att domaren Markus Strömbergsson blåst när den förstnämde precis nickat in ett mål. I stället för 1-0 till Elfsborg blev det frispark för Helsingborg för en tröjdragning på målvakten Daniel Andersson. "Jag rör honom knappt", säger Joakim Sjöhage.

HELSINGBORG

Här är tröjdragningen som kan kosta Elfsborg SM-guldet.

Och som får Joakim Sjöhage, 20, att rasa mot domaren Markus Strömbergsson, 31.

- Det är oerhört löjligt att blåsa för det, säger anfallaren.

I 16:e minuten och vid ställningen 0-0 i toppmötet mellan Helsingborg och Elfsborg på Olympia fick gästerna en vänsterhörna.

Stefan Ishizaki slog den och framför mål fajtades Elfsborgs anfallare Joakim Sjöhage med HIF-målvakten Daniel Andersson.

På TV4:s bilder syns tydligt hur Andersson först kraftigt knuffar undan Sjöhage och hur Elfsborgsanfallaren ögonblicket efter drar målvakten lätt i tröjan.

"Rör honom knappt"

Sekunden senare kommer Daniel Andersson upp fel i luftduellen och Elfsborgs Andreas Augustsson når högst och nickar bollen i mål.

Domaren Markus Strömbergsson underkänner dock målet för tröjdragningen från Sjöhage.

- Jag rör honom knappt. Ska domaren blåsa för det finns det 100-tals saker i varje match att blåsa för, säger Sjöhage besviket.

Efteråt säger Daniel Andersson:

- Jag förstår varför domaren blåser. Någon drar mig i tröjan momenten innan. Men jag har varit med om värre situationer som inte blivit frispark om man säger så. Jag hade inte protesterat allt för mycket om han inte hade blåst, säger HIF-målvakten.

Videobilder hjälper

Både spelare och klubbledning i Elfsborg var besvikna över domarens bedömning vid hörnan.

- Tråkigt att en sådan situation kan avgöra. Jag hade svårt att se någon stor ojusthet, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson.

Han menar att fotbollen måste ta hjälp av videobilder eller annat för att avgöra svårbedömda sekvenser.

- Jag tycker att man måste titta på tekniska hjälpmedel inom fotbollen vid målsituationer. Det måste komma, säger Stefan Andreasson.

Mattias Larsson, Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM