Lazios tränare Rossi anklagas för mutförsök

FOTBOLL

Ska ha utövat påtryckningar mot klubbens president

Lazios tränare Delio Rossi anklagas för att ha försökt fiffla till sig ett matchresultat genom påtryckningar mot Lazios president.

Det skriver det italienska fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

Det påstådda försöket att påverka ett matchresultat ska ha skett i samband med matchen mellan Lazio och Lecce den 30 april 2006.

Enligt anklagelsen, som kommer från den italienska fotbollsfederationens åklagare, ska Delio Rossi har försökt få Lazios president Claudio Lotito att kontakta chefer för Lecce för att försöka påverka lagets prestationer.

Det misstänkta regelbrottet ska ha uppdagats genom telefonavlyssningar som genomfördes i en annan utredning gällande ett antal Lazio-ultras hot mot Lazios president Lotito, skriver La Repubblica.

Enligt uppgifter från Lazios högkvarter som La Repubblica tagit del av ska klubben försvara sig med att det rörde sig om en oskyldig kontakt med Lecce som handlade om eventuella framtida spelaraffärer.

Matchen mot Lecce vanns av Lazio med 1-0 efter mål av Tommaso Rocchi, vilket innebar att klubben med säkerhet kvalificerade sig till Uefa-cupen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A