Målet: Mer Henke

FOTBOLL

Baxter om sin superstjärna: Vi har inte fått ut allt av honom än

Foto: HEMVÄNDARE Övergången till allsvenskt spel var inte helt oproblematisk.

Helsingborg har fått igång spelet – då kommer Henrik Larsson mer till sin rätt.

– Vi har inte fått ut allt av Henrik tidigare, det har naturligtvis varit frustrerande, säger tränaren Stuart Baxter inför lördagens möte med Elfsborg.

Det är två formstarka lag som möts på Borås Arena i eftermiddag.

Det är också två lag med stora stjärnor som hemmalagets Anders Svensson – och gästernas Henrik Larsson.

Och det är en Henrik Larsson som fått chans att spela ut sitt register de senaste omgångarna.

Så var inte fallet tidigare under säsongen. Helsingborg har stundtals famlat i sitt spel, laget har spelat lite för enkelspårigt och förutsägbart. I det spelet fick laget inte ut maximalt av Henrik Larssons enorma egenskaper.

Det gjorde tränaren Stuart Baxter frustrerad.

– Henrik har gjort ett bra jobb hela tiden, jag har aldrig varit missnöjd med honom men jag tycker att vi har kunnat få ut ännu mer av honom, säger Stuart Baxter.

Ska påverka mycket

HIF-tränaren och anfallsstjärnan har haft samtal om spelet och helheten.

– Vi har snackat om det. Jag har sagt att jag vill att han ska påverka matchen så mycket som möjligt. Han har jobbat på andrabollar och varit delaktig i pressen tidigare, men nu känner han att han kan komma in och vara ett hot i boxen mer, säger Stuart Baxter.

Koll på Razak

Elfsborgs tränare Magnus Haglund är djupt medveten om att det är ett hett, målfarligt lag med ett vasst anfallspar som kommer till Borås i dag.

– Jag såg dem mot Kalmar. Henrik är alltid bra och i form, Razak (Omotoyossi) har utvecklats och gjort många mål. Vi får försöka ha koll på dem, det blir nog så svårt, säger Elfsborgstränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM