”Jävla idioter!”

FOTBOLL

Sir Alex nya hårtork i omklädningsrummet

Han kallade det för ”sin värsta förlust i karriären”.

Nu har brittisk media avslöjat vad Manchester United-bossen Sir Alex Ferguson sade till sina spelare efter 1–6-förlusten mot City.

– Jävla idioter!

Manchester City krossade lokalrivalen United på Old Trafford i söndags och efter 1–6-förnedringen var Sir Alex Ferguson knäckt.

– Det är mitt värsta nederlag – någonsin, konstaterade han.

Framför allt var han besviken på backveteranerna Rio Ferdinand och vikarierande lagkaptenen Patrice Evra.

– Då vi låg under med 1–4 borde vi ha insett att matchen var körd. Men vi fortsatte att satsa framåt och backarna följde med i anfallen. De (City) fick komma tre mot två i sina attacker. Det var galenskap. Med den erfarenhet vi har, med Ferdinand och Evra i backlinjen, borde vi ha insett det. Vi borde kunna använda oss av vårt förnuft, sade han.

”Jävla idioter”

Nåja, det kanske inte var den grövsta sågningen i Ferguson-mått mätt – men inne i Uniteds omklädningsrum lät det annorlunda.

Enligt Daily Mail bjöd Sir Alex på en ny patenterad hårtork.

– Jävla idioter, ska han ha gormat följt av en utskällning riktad mot lagets äldre spelare.

Flera brittiska medier rapporterar att både Patrice Evra och Rio Ferdinand kan tappa sin startplats i mötet med Everton nästa helg. I kväll spelar United mot League Two-klubben Aldershot i ligacupen, och då väntas ordinarie lagkaptenen Nemanja Vidic vara tillbaka i startelvan för att komma i matchform.

ARTIKELN HANDLAR OM