– Vi har skapat ett fantastiskt läge

FOTBOLL

Crouch efter målsuccén

MILANO. Milan hade Tottenham i brygga i andra halvlek.

En lång målskytt vände upp och ner på allt.

– Vi har skapat ett fantastiskt läge. Det är inte över, men vi skulle bli mycket besvikna om vi inte går vidare, säger Peter Crouch.

Foto: AP
Crouch var Tottenhams stora hjälte.

Två Yepes-nickar från ett par meter, ett stopptidsmål från Zlatan Ibrahimovic, en galen Gennaro Gattuso?

Nä. Igår spelade det ingen roll vad Milan kastade mot Tottenham – de räddade nickarna, såg målet bli bortdömt och skrattade åt Gattuso.

– Jag tycker inte att det där är något vi behöver prata om. Det är klart att det inte är rätt att göra så, och det är inte bra för sporten, men vi är nöjda ändå, säger Luka Modric till Sportbladet.

– Bråket? Handväskor. Den som utmanar Joe Jordan tå-mot-tå måste vara tuff, flinar Jonathan Woodgate.

För Tottenham är det första besöket i en europeisk mästarcup på 49 år, och hittills har Champions League varit en dröm för klubben. Igår spelade de ut Milan i en halvlek, och lyckades kontra in matchens enda mål i den andra.

”Det väger tungt”

Aaron Lennon löpte ifrån Milan-backarna, Peter Crouch stötte in bollen i öppet mål.

– Aaron Lennon var fantastisk, det handlade bara om att hänga med egentligen, förklarar Crouch.

Hur rankar du målet i din karriär?

– Det är absolut däruppe (bland de bästa). Jag växte upp och såg Milan spela på San Siro, Capellos lag, Güllit, van Basten... så det väger tungt att göra mål här.

Nu räcker oavgjort i returen i London om tre veckor. Tills dess lär Tottenham ha fått tillbaka flera av sina nyckelspelare. Ryggskadade Gareth Bale saknades igår, blindtarmsopererade Luka Modric spelade bara sista halvtimmen.

– Det var perfekt för mig. Jag är lite öm fortfarande, men nu kan jag träna igen. Det kommer att bli tufft i returen, men vi har gett oss själva ett bra läge, säger Modric.

Vad betyder resultatet ikväll för klubben?

– Oooof. Det är väldigt, väldigt stort.

ARTIKELN HANDLAR OM