MFF millimeter från ett mirakel

FOTBOLL

”Vi borde gått vidare”

Malmö FF var milimeter från ett mirakel.

Men efter Ivan Kelavas jätteräddning missar laget Champions League.

– Vi borde som matchen såg ut gått vidare, säger MFF-tränaren Rikard Norling.

Det såg ut att vara ett hopplöst läge på förhand. Malmö FF behövde göra tre mål på Dinamo Zagreb för att få spela Champions League. Och det var så nära.

MFF började betydligt bättre än de avslutade i Zagreb förra veckan. Ändå fick hemmalaget inte hål på Dinamo i den första halvleken.

Men redan fem minuter in i den andra tändes Malmös hopp när Sime Vrsaljko åkte på ett rött kort. Efter utvisningen började MFF skapa chanser. I den 70:e minuten kom 1-0 när Wilton Figueiredo skruvade in en frispark.

Jansson gjorde 2-0

Målet tände Malmö ytterligare och hemmalaget gav allt de hade framåt. Daniel Larsson brände friläge och Hamad testade skott.  Men fem minuter kvar kom utdelningen. Pontus Jansson var sist på bollen efter ett inlägg och stötte in 2-0 och Malmö var bara ett mål från det där miraklet. Med fyra minuter kvar och Malmö frispark långt ner på Dinamos planhalva satsade laget allt framåt. Dusan Melicharek lämnade målet och hela laget flyttade upp i straffområdet.

Efter en frisparksvariant gick bollen till Ulrich Vinzents som fick på en jätteträff på volley, men Ivan Kelava i Dinamos mål stod för en avgörande superräddning.

”Spelarna är imponerande”

Daniel Larsson och Pontus Jansson fick varsin jättechans att göra 3-0 på nick. Men det blev inga fler mål.

Efter slutsignalen föll Malmö-spelarna ihop på planen. De var bara milimeter från en Champions League-plats, nu väntar i stället gruppspel i Europa League.

– Vi ska vara stolta helt klart, vi är så jäkla nära men det känns tungt just nu. Men i morgon är vi nog stolta, säger Pontus Jansson till TV10.

– Vi gör en jättebra match. Spelarna är imponerande i mina ögon, både mentalt och kvalitetsmässigt. Det här med att falla med flaggan i topp får ju en att nästan må dåligt, säger tränaren Rikard Norling.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF