Stupfull domare stängs av ett år

FOTBOLL

Dömde ligamatch – med 1,94 promille i blodet

Födelsedagsfesten satte sina spår.

Tjeckiske domaren Thomas Fidra kom stupfull till matchen mellan Jestrabi Lohta och Tynec-nad-Labem – och visade ut tre spelare som frågade hur han mådde.

– Han stank som ett helt bryggeri, säger Jestrabi-spelaren Karel Dusek.

Att dricka sig full kvällen innan en fotbollsmatch är inte att rekommendera.

Speciellt inte om man är domare.

Det var dock precis vad den tjeckiske rättskiparen Thomas Fidra gjorde inför mötet mellan Jestrabi Lhota och Tynec-nad-Labem i måndags – och det fick de båda lagen bittert erfara.

Inte minst Jestrabi, som drabbades av tre utvisningar sedan spelare hjälpt honom upp när han ramlat omkull och frågat hur han mådde.

– Hans andedräkt stank som ett helt bryggeri, och han hymlade inte med att han hade varit på födelsedagsfest kvällen innan, säger Jestrabi-spelaren Karel Dusek till den tjeckiska tidningen Lidove Noviny.

1,94 promille i blodet

Efter de bisarra utvisningarna valde gästande Tynec-nad-Labem bara att spela av matchen – trots tre man mer på planen – som en protest mot domarinsatsen. Så, slutresultatet skrevs till 1–1.

– Det finns ingen regel som säger att fulla domare inte får döma. Om vi hade vägrat spela klart matchen hade vi kanske blivit straffade, säger Karel Dusek.

Polis tillkallades och efter ett alkoholtest kunde det konstateras att domaren hade 1,94 promille i blodet. Han har nu, tills vidare, stängts av från sin domartjänst i ett år.