”Stäng av honom från landslaget – för alltid”

FOTBOLL

Les Ferdinand vill att FA tar krafttag mot John Terry

Foto: John Terry anklagas för att ha vräkt ur sig rasistiska glåpord mot Anton Ferdinand.

Stäng av John Terry från det engelska landslaget.

Det är förre stjärnanfallaren Les Ferdinands åsikt – om Chelsea-kaptenen fälls för att ha riktat rasitiska glåpord mot hans kusin, QPR-spelaren Anton Ferdinand.

– Det vore det enda rätta. FA måste sätta ner foten, säger han.

John Terry är i blåsväder – igen.

I februari 2010 blev 30-åringen fråntagen kaptensbindeln i det engelska landslaget sedan det avslöjats att han varit otrogen med landslagskollegan Wayne Bridges fru.

Tidigare i år fick Terry tillbaka bindeln – men nu riskerar han att bli av med den en andra gång.

Vill stänga av Terry

Och enligt förre landslagsstjärnan Les Ferdinand, 44, borde FA till och med frysa ut mittbacken från landslaget – för alltid.

Detta om John Terry fälls för att ha gått till rasistiskt angrepp mot Les Ferdinands kusin, Anton Ferdinand, i söndagens match mellan Chelsea och Queens Park Rangers.

Fler och fler uppgifter talar emot Terry, som kategoriskt förnekar anklagelserna. Händelsen utreds av såväl polis som FA, och tre QPR-spelare – liksom klubbens representant i spelarfacket – har meddelat att de är beredda att vittna mot Chelsea-stjärnan.

”Inte gjort tillräckligt”

– FA, Fifa och Uefa har haft möjlighet att ta krafttag mot ett antal problem som gäckat deras smutsiga huvuden de senaste åren. Men det har de inte gjort eller åtminstone inte i tillräcklig utsträckning, säger Les Ferdinand.

– När du ser på de straff de utdömt så förstår du att de här människorna inte tror att det finns något problem med rasism inom fotbollen. Men nu måste de sätta ner foten. Och då menar jag avstängningar och inte böter – det är det enda sättet att lösa problemet.

Nu hoppas Les Ferdinand att FA följer hans råd att stänga av Terry.

– Det är upp till FA, men jag kommer att skrika från hustaken om han fälls.

ARTIKELN HANDLAR OM