”Känner mig som Mourinhos baby”

FOTBOLL

Adebayor vill stanna

Foto: SCANPIX

Emmanuel Adebayor har gått från frysboxen i Manchester City till stekhet målskytt i Real Madrid.

26-åringen tackar nu sin nye manager José Mourinho för succén.

– Det är som när en far säger till sin son att ”gå till skolan och ha roligt”. Jag känner mig som ett nyfött barn och jag njuter av det, säger Adebayor till Marca.

Emmanuel Abebayor har efter tre matcher hunnit med att bli målskytt i både cupen och ligan för Real Madrid. En tidig succé för 26-åringen som för några veckor sedan satt på läktaren för Manchester City.

Hyllar Mourinho

– Jag har mer självförtroende nu när jag jobbar med Mourinho eftersom han är en fantastisk coach. Han sade att jag ska fortsätta med min fotboll och njuta när jag spelar. Det är väldigt viktigt att en coach säger det. Det är som när en far säger till sin son att ”gå till skolan och ha roligt”. Jag känner mig som ett nyfött barn och jag njuter av det, säger Adebayor till Marca.

Adebayor har redan funnit sig till rätta i Madrid och hoppas nu att utlåningen till Real ska bli en permanent flytt i sommar.

”Vill stanna här länge”

– Jag är säker på att alla spelare vill avsluta sina karriärer i Real Madrid. Det är en dröm som skulle bli sann. Jag kommer ihåg Zidane, Beckham och Figo när jag var ung och drömde om att spela i en av världens största klubbar. Jag hoppas att jag kan stanna här länge.

26-åringen saknar inte heller den hårda, taktiska fotbollen i Premier League.

– Sättet de spelar på här är mer öppet och därför är Spanien en av få ligor där det kan bli 5-4 i en match. Messi, Ronaldo och Özil är några av de bästa spelarna i världen och de spelar här. Det finns mycket talang i ligan som är en av de bästa.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga