IFK Göteborg

Brügge jagar Blåvittduon

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Nära en affär: ”Har varit på våra matcher”

GÖTEBORG. Belgiska Club Brügge är åter mycket intresserat av IFK Göteborgsduon Ragnar Sigurdsson, 24, och Adam Johansson, 28.

– Brügge har varit på våra matcher senaste tiden, säger Håkan Mild.

I dag fredag publicerar Belgiens näst största tidning, Het Nieuwsblad, uppgifter om Club Brügge är nära en affär med en eller de båda Blåvittspelarna.

Sportbladet har fått bekräftat det belgiska intresset för Sigurdsson och Johansson, men IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild dementerar att en affär skulle vara nära.

– Vi förhandlar inte med Club Brügge. Däremot har Brügge varit på våra matcher under våren. Men jag vet inte vilka spelare de varit här för att titta på, säger Mild.

Värvat Stenman

Brügge gjorde nyligen klart med vänsterbacken Fredrik Stenman som lämnar holländska Groningen i sommar med utgående kontrakt.

Klubben har även försökt värva Stenmans lagkamrat Andreas Granqvist men då fått nej av landslagsmittbacken.

Nu siktar Club Brügge i stället in sig på duon från IFK Göteborg. Klubben visade intresse för samma spelare redan 2009, men en affär rann då ut i sanden.

Nu är de den belgiska storklubben en av flera klubbar som nära följer duon som blir Bosmanfall till hösten.

Utgående kontrakt

Enligt Sportbladets uppgifter har Brügges Skandinavienscout Rune Lange tillsammans med föreningens klubbdirektör studerat Blåvittspelarna under våren.

Kontrakten för både Ragnar Sigurdsson och Adam Johansson går ut sista december i år och båda kan i sommar göra klart med nya klubbadresser och till vintern lämna IFK Göteborg gratis – om inte Brügge vill ha spelarna vid sommarens transferfönster och därmed betala för sig.

– Vi är beredda att lyssna om det kommer några bud, säger Håkan Mild.

I vintras avslöjade Sportbladet att IFK Göteborg och Maccabi Haifa var överens om priset vid en transfer, 13 miljoner kronor, på Sigurdsson, men islänningen tackade då nej till en flytt till Israel.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg