”Skulle vilja byta tröja med Messi”

FOTBOLL

El Clásico-domarens uttalande skapar debatt

De spanska medierna har analyserat El Clásico-domaren Wolfgang Stark grundligt.

Nu skapar ett uttalande från tysken under sommarens VM-turnering debatt.

– Jag skulle vilja byta tröja med Messi, sade Stark enligt spanska Sport.

Pep Guardiolas skräckscenario att den första Champions League-semifinalen mot Real Madrid på onsdag skulle dömas av en portugis slog inte in. Istället blir det tyske Wolfgang Stark som får ta sig an matchen.

Efter utnämnandet har spansk media grävt i tyskens historia och hittat ett uttalande som nu skapar rubriker i flera av landets största tidningarna. Det var i samband med sommarens VM-turnering, där Stark bland annat dömde Argentina mot Nigeria, som 41-åringen hyllade Barcelonas argentinare Leo Messi.

”Hoppas inte gynnar någon”

– Messi är en väldigt viktig spelare, en av de bästa i världen. Jag skulle vilja byta tröja med honom men det skulle få bli i omklädningsrummet i så fall. Annars skulle han få gult kort, sade Stark.

Ett humoristiskt uttalande kan tyckas men de spanska tidningarna vrider och vänder på allt inför stormatchen. Spanska tidningen Sport toppade på måndagen sin sajt med rubriken “Ett fan av Messi ska döma Madrid-Barça”.

– Jag hoppas att Champions League-semifinalen blir ren, sportslig, utan drama och att vi får en domare som varken gynnar eller skadar någon, säger Real Madrids Sergio Ramos om utnämnandet.

ARTIKELN HANDLAR OM