”Jag skulle skämmas över hans CL-pokal”

FOTBOLL

Mourinho till ny attack mot Guardiola i natt

1 av 6

MADRID. Real Madrid fick Pepe utvisad och José Mourinho uppvisad på läktaren.

Då fick den portugisiske tränaren spel på presskonferensen – och anklagade domaren för att vara köpt.

– Jag mår illa av att leva i den här världen, säger José Mourinho efter förlusten mot Barcelona i Champions League.

Foto: Uppvisad José Mourinho fick följa upplösningen av Champions League-matchen från läktaren. Något han inte var nöjd med.

Det första helspanska semifinalmötet i Champions League började trevande och fick en spektakulär avslutning. Efter en närkamp med Dani Alves där Pepe gick före med en fot, fick Real Madrids portugisiske mittfältsförsvarare rött kort direkt och hemmalaget fick avsluta matchen mot Barcelona med tio man mot elva.

Därefter tog katalanerna befälet på Bernabéustadion och efter två mål av Leo Messi är saken klar – om man ska tro José Mourinho.

– Ja, nu är vi ute ur turneringen. Jag mår lite illa av att leva i den här världen, men det är den värld vi har. Domarna finns med för att säkra någon form av balans mellan lagen. Jag förstår inte varför han gör som han gör i dag, säger Mourinho, som fick medhåll av en mycket upprörd Cristiano Ronaldo.

”Jag är väldigt ledsen”

– Varje gång är det samma sak, att spela tio mot elva är jättesvårt. 0–0 hade varit bra, vi hade en strategi. Kaká skulle in sista 20 minuterna, vi hade tid kvar att anfalla. Jag är väldigt ledsen.

José Mourinho passade också på att gå till hårt angrepp mot Uefa:

– I dag har vi fått bevisat ännu en gång att man inte har någon chans mot Barcelona. Uefa tillåter helt enkelt ingen att spela mot dem. Jag vet inte varför, om det beror på att de har Unicef som sponsor på sina tröjor, eller om det är för att de är så sympatiska...

José Mourinho försäkrade också att han inte hade varit nöjd med segern som tränare för Barcelona.

– Josep Guardiola är en fantastisk tränare, men han har vunnit en Champions League-pokal som jag skulle skämmas över, med tanke på skandalen på Stamford Bridge (flera handslägen då domaren valde att inte döma straff för Chelsea, reds anm.). Om han vinner i år kommer det vara efter skandalen på Bernabéustadion, säger José Mourinho.

Ingen replik från Pep

Pep Guardiola var helt ointresserad av att diskutera Real Madrid-tränarens utspel och på frågan vad han tyckte om det svarade Pep:

– Inget.

Borde Uefa göra något åt det?

– Ingen aning.

Barcelonas spelare var desto mer pratglada.

– Senast i cupfinal fick inte fotbollen göra sig rättvisa. I dag vann fotbollen, säger Xavi Hernández.

ARTIKELN HANDLAR OM