London Calling 30/4

FOTBOLL

Ferdinand leder twitterkrig mot Arsenalfanet Piers Morgan

Piers Morgan är före detta chefredaktör för Daily Mirror och numera tungt namn på amerikanska CNN. Han är också Arsenalfan och inför mötet med Man United i morgon har han haft ett twitterkrig med Rio Ferdinand.

Det har varit tjyvsmällar och låga påhopp fram och tillbaka. Morgan kallar till exempel Rio för ”Sjuksedeln”.

Så sent som i går kväll ledde ändå Rio matchen. Efter allt snack i England om Morgans ”man-boobs” (mansbröst) lade United-stjärnan ut en bild på sig själv med två strumpor strategiskt placerade under tröjan och skrev: ”jag testar bara en ny sport-behå för Piers Morgan”.

Stormade planen – i rullstol

Vi rullar vidare med en färsk rapport som visar att det där med att storma planen i glädje, efter slutsignalen, inte behöver överdrivas så förbannat.

Det räcker ju med en man, sen är budskapet framme.

Ta Northampton-supportern Derry Felton, 18, till exempel. Hans gäng kvitterade till 2–2 mot Rotherham (League 2) i sista sekunden, och Derry blev så lycklig att han inte kunde behärska sig.

Han tryckte på ”ON” och ”FORWARD” och ”FULL SPEED” på sin elektriska rullstol och körde från handikappläktaren rakt ut på planen för att tacka sina sina hjältar för målet.

Derry, förlamad i benen, säger:

– Jag vet inte vad som hände, jag blev så upphetsad...plötsligt var jag vid mittlinjen.

Planinvasioner i England leder normalt till åtal. Men en talesman för Northampton säger att man tänker göra ett undantag för Derry Felton.

Queens Park Rangers riskerar missa direktplatsen till Premier League

Det har varit tyst i fallet länge, och Queens Park Rangers fans trodde kanske att faran var över. Men just när serieledande QPR är till 99 procent klart för Premier League kommer chocken:

Londongänget kan bli av med så mycket som 15 poäng. Det skulle i nuläget, med två omgångar kvar av The Championship, innebära att det rasar ner till sjätte plats och får försöka nå högsta ligan via play off.

Allt handlar om värvningen av den argentinske mittfältaren Alejandro Faurlin för två år sen. Om det visar sig att Rangers bröt mot reglerna om tredjeparts-ägande (Lex Tevez) kan klubben inte undgå bestraffning. Och enligt de senaste rapporterna är alla fakta i målet förödande för QPR.

Det kommer att bli en snårig fotbollsjuridisk djungel innan det här är färdigt, men vad vi vet nu är att engelska FA har möte i fallet nästa tisdag, och tre dar senare kommer en panel med fyra oberoende experter att meddela sitt beslut. Som in sin tur kommer att överklagas av QPR eller deras konkurrenter, varpå vi kan få vänta hela sommaren på besked om vilka som spelar i Premier League i höst.

 ✓ Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.