Holländska fotbollsligan

Dulee klar för holländsk klubb

Av: 

Malin Wahlberg

Oskar Månsson

FOTBOLL

”Vi tar en chansning”

Dulee Johnson 2011 fick Dulee Johnson sparken från sin holländska klubb De Graafschap efter att han misstänkts för rattfylla. Enligt uppgifter ska Dulee ha kört omkull en staty i Nijmegen och sedan vägrat att lämna ett alkotest och blodprov, vilket anses lika allvarligt som att köra rattfull.

Foto: Foto: CAROLINA BYRMO

Dulee Johnson har skrivit på för en ny klubb.

På onsdagen presenterades han som De Graafschaps spelare.

– Det är den här nivån som jag vill spela på, säger 26-åringen till Sportbladet.

Efter ett turbulent halvår i grekiska Panetolikos vill Dulee Johnson få fart på karriären igen. Nu står det klart var den går vidare. Flera klubbar har visat intresse för mittfältaren men holländska De Graafschap drog det längsta strået. Igår presenterades nyförvärvet.

– Det känns riktigt bra. Det är en bra klubb, en familjeklubb som har följt mig länge som spelare. Jag har fått positiva intryck, de har en ny tränare som jag har riktigt bra dialog med. Lite som jag hade med Rikard Norling och Nebojsa Novakovic i AIK, säger Johnson.

”En riktigt bra chans”

Det nya kontraktet löper över ett år med en option om förlängning på ytterligare två säsonger. Enligt Voetbal International finns det dock en klausul som säger att klubben får bryta avtalet om Johnson missköter sig. Men det är inget speciellt, menar nyförvärvet.

– Nej, det är samma sak med alla kontrakt som man skriver på. Alla spelare måste sköta sig, det är inget speciellt med mitt kontrakt. Man måste följa reglerna i en klubb bara. Jag är fotbollsspelare, jag kommer göra allt för att bidra.

Dulee Johnson tror och hoppas nu på en nystart.

– Det är en riktigt bra chans för mig. Det här är Holland, där alla svenska landslagsspelare spelare. Jag har sju-åtta år kvar av karriären om om Gud vill, om jag klarar mig utan skador och har flyt så vet man aldrig var det slutar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Holländska fotbollsligan

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Holländska fotbollsligan