Hamburg värvar från Chelsea

FOTBOLL

Frank Arnesen skriver på för tre år i Tyskland

Foto: Frank Arnesen.

Mannen som tillsammans med Roman Abramovitj byggt upp dagens Chelsea lämnar till sommaren.

En ny utmaning väntar Frank Arnesen som sportchef i Hamburg

– Jag är mycket lycklig över att vi lyckades värva honom från Chelsea, säger klubbens styrelseordförande Ernst-Otto Rieckhoff.

Tyska Bundesliga-klubben Hamburger SV har de senaste åren saknat ett ordentligt sportsligt styre. Jakten på en sportchef har under året intensifierats och klubben gjorde allt för att få Matthias Sammer att sätta sin signatur på ett kontrakt.

Men den gamle storspelaren var fast besluten om att fullfölja sin uppgift inom det tyska landslaget. Den tillfälliga sportchefen Bastian Reinhardt har således suttit kvar i väntan på bättre tider.

Under söndagen kunde dock klubben presentera en ny sportchef, av samma dignitet som Matthias Sammer.

Frank Arnesen ansluter till sommaren från sin nuvarande klubb Chelsea FC.

– Han står för allt vad modern fotboll innebär. Hans uppbyggnad av ungdomsakademin i Chelsea är häpnadsväckande, säger klubbens ordförande Bernd Hoffmann på en presskonferens.

Tar med sig chefscout

Frank Arnesen meddelade sin nuvarande klubb att han vill söka sig om efter nya utmaningar. Därför ville han inte förlänga sitt kontrakt som går ut till sommaren.

Hamburg hörde av sig och dansken nappade.

– Jag är säker på att vi kan utveckla något riktigt stort, säger Frank Arnesen.

I Chelsea har han sedan 2005 jobbat som ungdomsutvecklare, chefscout, sportchef samt chefanalytiker. Han har byggt upp klubbens ungdomsakademier och scoutingverksamhet.

När arbetet med att bygga upp Hamburg från grunden börjar till sommaren, tar han med sig Chelseas nuvarande chefscout Lee Congerton till norra Tyskland.

En svidande förlust för Chelsea, men en kul och ny utmaning för den forne storspelaren Frank Arnesen.

– Han har samlat på sig erfarenhet som manager för internationella klubbar, men framförallt genom sitt fokuserade ungdomsarbete och utbildandet av spelare, säger styrelseordföranden Ernst-Otto Rieckhoff.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga