Tragiskt dödsfall i Somalia

FOTBOLL

En av landets mest lovande fotbollsspelare miste livet

Abdi Salaan Mohamed Ali miste livet i går efter en träning. På vägen hem detonerades en bil med sprängämnen och U-20-spelaren var en av åtta offer.

Två andra spelare skadades i explosionen.

Foto: Blatter.

Fifas president Sepp Blatter riktar i dag sina tankar mot det somaliska fotbollsförbundet och dess president Said Mahmoud Nur.

Det var under gårdagens självmordsattentat som en av landets mest lovande spelare miste livet. U-20-spelaren Abdi Salaan Mohamed Ali föll offer för den hemska incidenten i staden Mogadishu. Han och sju andra passerade bilen fylld med sprängämnen utanför polisstationen när den exploderade.

Ytterligare 35 människor skadades, däribland två andra spelare – Mahmoud Amin Mohamed och Siid Ali Mohamed Xiis. Några uppgifter om de skadades tillstånd finns inte.

Blatter i chock

När internationella fotbollförbundets president, Sepp Blatter, fick höra om den tragiska händelsen uttryckte han sin sorg i ett brev.

Brevet var adresserat till det somaliska fotbollsförbundets president Said Mahmoud Nur. I brevet går det bland annat att läsa "Det är med ett sorgfyllt hjärta jag skriver till dig i dag, när jag fått reda på tragedin som skedde i Somalia. Å Fifas vägnar och hela världens fotbollsfamilj vill jag räcka våra kondoleanser till er, det somaliska fotbollssällskapet och, det viktigaste, alla familjer, vänner och de älskande av de drabbade".

Sepp Blatter önskar att han kunde göra mer under denna tid av tragedi och skriver "Var snäll och låt de veta, att i dag står hela fotbollssällskapet vid deras sida. Vi hoppas att våra stöttande ord på något sätt kan skänka lite frid och tröst i denna tid av ledsamhet".

På onsdag är det tänkt att Sepp Blatter och Said Mahmoud Nur ska vara med vid den årliga afrikanska fotbollskongressen i Khartoum i Sudan.