Sir Alex: Chelsea är fortfarande bittra...

FOTBOLL

Finalförlusten 2008 svider än för Chelsea, enligt Unitedbossen

Foto: SIr Alex Ferguson.

2008 vann Manchester United Champions League-finalen mot Chelsea.

I kväll drabbar lagen samman igen på Stamford Bridge – och enligt Unitedbossen Sir Alex Ferguson är Londonlaget fortfarande dåliga förlorare efter den bittra strafftorsken.

– Jag förstår att det är tungt att förlora på det sättet, säger skotten.

John Terry hade chansen att avgöra straffläggningen i Champions League-finalen 2008 – men sköt i stolpen.

Och den där försommarkvällen i Moskva skulle visa sig bli just stolpe ut för Londonlaget.

När Ryan Giggs satte den sjunde straffen för Manchester United var Nicolas Anelka tvungen att replikera, men då stod Edwin van der Sar i vägen och blev de ”röda djävularnas” stora segerhjälte.

”Jätteglada att vi vann”

I kväll drabbar de båda engelska giganterna samman igen.

Den första av två kvartsfinaler utspelar sig på Stamford Bridge – och nu laddar Londonlaget för revansch.

Unitedbossen Sir Alex Ferguson förstår rivalen.

– Det är alltid tungt att förlora en europeisk cupfinal på straffar, men det har hänt många gånger de senaste 20 åren, säger han enligt Daily Mirror.

– Finalen 2008 var inget undantag och vi är jätteglada att vi vann. Det spelar ingen roll hur man vinner, för det är ändå det den här sporten går ut på – att vinna.

”Kunde gjort tre, fyra mål”

Chelsea klagade på otur efter debaclet, men det är ingenting Sir Alex håller med om.

– Vi kunde ha gjort tre, fyra mål de första 35 minuterna, men när Chelsea gjorde 1-0 i slutet på första halvlek fick de ett lyft. De var det bättre laget i andra halvlek fram tills sista kvarten – då ändrade vi lite i formationerna och återtog kontrollen. Det var fantastiskt att vinna, särskilt som det var vår tredje Champions League-titel.

Chelsea, som sladdar i ligaspelet, har fortfarande ingen CL-pokal i prisskåpet och enligt spekulationer i engelsk press måste managern Carlo Ancelotti lyckas i år för att inte få sparken.

– Det är inget snack om att det är Champions League som driver Abramovitj (Roman, ägaren). Det är Champions League han vill vinna – och det var därför han betalade 50 miljoner pund för Fernando Torres i vintras, säger Ferguson.

– Chelsea kommer att vara desperata – men inte mer än vad vi är.

”Ancelotti har tur”

Det som talar till Chelseas fördel är att de på senare år har plusstatistik på United.

Så sent som för en månad sedan besegrades Sir Alex mannar med 2–1 hemma på Stamford Bridge i ligan – och faktum är att kvällens motståndare inte bortaslagit Londonlaget sedan 2002.

Det, däremot, förklarar Ferguson som ”tur”.

– Carlo Ancelotti är en fantastisk kille, en väldigt trevlig person. Men han har ofta turen på sin sida. Förra året vann de efter ett offsidemål och förra månaden skulle David Luiz ha blivit utvisad, säger Sir Alex – som fortfarande är avstängd i Premier League för sitt raseriutbrott på domaren Martin Atkinson efter Stamford Bridge-nederlaget.

– Men alla vinnare har lite flyt. Jag hoppas bara att det är vår tur i kväll...

ARTIKELN HANDLAR OM