Riddez: Det är inte kris

FOTBOLL

Två förluster och en 0–0 match: ”Saknar spets”

Foto: Nere för räkning? Joel Riddez och Djurgården har fått en tung start på säsongen.

Målet är topp-sex.

Verkligheten är två förluster och en 0–0-match.

– Man kan inte säga att det är kris, men att vi har varit för dåliga, säger lagkaptenen Joel Riddez.

Mitt i första halvlek kände Joel Riddez hur vänster tumme smärtade. I paus var det outhärdligt, så han fick vård.

– Jag hade svårt att böja den, så jag fick stadga upp den. Det ser inte så jävla snyggt ut, men det var bara att tejpa upp den och köra. Jag är ingen handbollsspelare, så det var lugnt, sa han efter förlusten.

Det fanns annat som smärtade mer.

”Får inga bollar”

Efter 0–0 i derbyt mot AIK sa Joel Riddez att han tror Djurgården hade vunnit om matchen vore tio minuter längre. Efter förlusten mot Kalmar var han och de andra i stort nöjda med spelet. Snacket var likadant efter gårdagens snöpliga avslut.

– Det känns precis som mot AIK när vi inte fick in bollen. Vi har inte marginalerna på vår sida just nu, säger tränaren Carlos Banda.

Joel Riddez är rakare.

– En poäng på tre matcher är för dåligt. Det måste vi vara ärliga och säga.

– Vi saknar spetsen och udden framåt. Det är inte bara de längst frams fel, utan vad är det för bollar vi ger? Hos bra lag är det kanske fyra-fem man i straffområdet. Vi är två ibland. Då blir det för korta anfall.

Hur känns att tänka på er öppning?

– Att vi får ta med oss bitarna som fungerar. Det är tre matcher där vi spelmässigt har hängt med. Till slut vänder det om vi gnuggar på hårt, det är jag övertygad om. För oss är det ingen kris, men poängmässigt är det inte bra. Så ärliga måste vi vara.

ARTIKELN HANDLAR OM