”Flamini backar i tröjbråket med Wenger”

Publicerad:

FOTBOLL

Nya uppgifter: Spelarna håller med tränaren

1 av 2 | Foto: AP
”Jag gillar att spela i kortärmat”, säger Flamini.

Mathieu Flamini, 29, backar i tröjbråket med Arséne Wenger.

Enligt både Daily Mirror och Daily Mail har majoriteten av spelartruppen tagit sin tränares sida – och Flamini ska nu ha backat.

– Klubbtraditioner måste behållas, konstaterar tidigare Arsenal-försvararen Lee Dixon.

Det var efter Arsenals nya europeiska skalp i tisdags som det blossade upp ett tröjbråk i Arsenal. London-klubben hade precis slagit franska toppklubben Marseille 2-0 i Champions League, men efterspelet kom att handla om ett tröjbråk mellan Arséne Wenger och Mathieu Flamini.

Tränaren var förbannad över att mittfältaren insisterar med att klippa av sina ärmar på matchtröjorna för att kunna spela i kortärmat.

Spelartruppen bakom Wenger

Arsenals klubbregler säger att alla spelare måste bära likadana matchtröjor och att lagkaptenen väljer huruvida laget ska spela i kort- eller långärmat inför matcherna. Regeln har respekterats sedan 1920-talet.

– Jag gillar det inte och han kommer inte att göra det igen. Jag blev överraskad över att han gjorde det, vi vill inte se sådant, sa Wenger.

– Jag har spelat på högsta nivån i tio år. Jag gillar att spela i kortärmat, det är vad jag tycker om att göra, kontrade Flamini.

Nu uppger både Daily Mirror och Daily Mail att majoriteten av spelartruppen tagit Wengers sida.

”Brukade låta oss rösta”

Enligt Daily Mirror har Flamini gått med på att sluta klippa sina tröjor och i bortamatchen mot Cardiff på lördag kommer han att följa klubbregeln.

Tidigare Arsenal-försvararen Lee Dixon har gett in sig i debatten som döpts till SleeveGate i sociala medier.

– Jag gillade också att spela i kortärmat. Men jag spelade i den tröja som kaptenen bar. Klubbtraditioner måste behållas. Tony Adams (dåvarande lagkapten) brukade låta spelarna rösta. Om rösten föll på långärmat rullade jag upp mina ärmar, skriver Dixon.

Enligt Daily Mail gav Flamini med sig efter att ha fått regeln förklarad för sig.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN