Serie A

I helt skilda världar

Av: 

Nemrud Kurt

FOTBOLL

Går Palermo om Catania?

Skrattar bäst som skrattar sist?

I fjol åkte Palermo ur Serie A medan Catania slutade åtta.

Nu ser rivalerna ut att byta plats med varandra.

Catania befäster sin plats som tabelljumbo i italienska Serie A. Trots en lovande matchöppning mot Torino i går kunde Alexander Farnerud och skytteligaledaren Ciro Immobile skjuta hemmalaget i sank. Tränare Rolando Maran fick till slut sparken och ungdomstränaren Maruizio Pellegrino har tilldelats det otacksamma uppdraget att masa klubben över nedflyttningsstrecket. Catania har sju poäng upp dit – senast man plockade tre var den 16 februari hemma mot Lazio, och gårdagens förlust var lagets femte raka.

På väg tillbaka

Från andradivisionen är rivalen Palermo på väg tillbaka med stormsteg. Den rosa skutan som gick på grund i fjol har återigen hamnat på rätt kurs - och nu är siktet inställt på Serie A. Palermo har pulvriserat allt i sin väg och inte förlorat sedan den 21 december. En lyckad säsong ser ut att sluta i Serie B-guld och avancemang till finrummet. Firma Barreto-Bolzoni ordnade segern senast - 2-0 mot Avellino - och med nio omgångar kvar leder Palermo ligan med 13 poäng ner till tvåan Empoli.

Dödsfall i derbyt

När Palermo och Catania brakar ihop kallas bataljen för "derby di Sicilia". I skuggan av storstäderna är Siciliens derby ett av Italiens hetaste möten och den 2 februari 2007 spårade det ur totalt. Efter upplopp som startade på arenan och fortsatte på stadens gator miste polismannen Filippo Raciti livet. Om Palermo och Catania fortsätter i den här takten kommer dock derbyt skjutas upp åtminstone ett år till. Just nu tyder mycket på att klubbarna byter plats i det italienska seriesystemet. Catania ligger sist i Serie A, Palermo toppar Serie B. De spelar fotboll i samma land, men i helt skilda världar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

US Città di Palermo

Calcio Catania