Veteranen Toni: VM? Varför inte

Den italienske legendaren öppnar för en återkomst

Efter en succésäsong i nykomlingen Hellas Verona så har den idag 36-åriga Luca Toni hamnat i blickfånget hos allt fler supportrar som vädjar till förbundskapten Cesare Prandelli att låta honom följa med till kommande Världsmästerskap i Brasilien.

 I en interjvu med Sky Sport Italia berättar Toni om sina tankar kring dagslägets tre största snackisar.

Sommaren 2013 flyttade Luca Toni från Fiorentina till Hellas Verona.

Efter en karriär som sett honom representera jättar som Juventus och Bayern München - och kamma hem ett VM-guld med sitt italienska landslag - så trodde nog många att toppen för länge sedan var nådd för veteranen.

Men Toni har denna säsong visat sig vara typexemplet av uttrycket "form är temporär, klass är permanent".

Något som staden Verona fick erfara senast under lördagen, då han såg till att sänka stadsrivalen Chievo i Derby di Verona.

- Att komma till Verona och utmana mig själv vid min ålder var en storslagen sak och jag är väldigt glad att jag gjorde det. Vi vann derbyt och gav våra fans ett tillfälle av lycka. Hur ska vi fira? Jag tror vi kommer känna oss lite mer avslappnade under ett par dagar, säger en ödmjuk Luca.

"Världsmästerskapet i Brasilien"

Senast Luca Toni spelade för Italien var under Marcello Lippi för fem år sedan. Därefter har det varit knäpptyst. Men efter en säsong som sett honom göra 16 mål och 7 assist i ett Hellas Verona som gått från Serie B till en åttondeplats i Serie A - nu fyra poäng från spel i Europa League - så har allt fler röster höjts för en inkludering av 36-åringen till sommarens Världsmästerskap.

Toni verkar inte vara den som säger emot.

- Varför inte? Om anfallare som gjort färre mål än mig denna säsong tas i åtanke så är det logiskt att jag också utvärderas, avslutar veteranen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN