Gerndt tillbaka i playoff-spelet

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Erik Hamrén: Förutsätter att han inte tackar nej igen

1 av 3

Det var ont om förändringar när Erik Hamrén tog ut den trupp som ska ta Sverige till VM i Brasilien.

Enda stora skiftet är att Alexander Gerndt ersätter skadade Tobias Hysén.

Gerndt som tidigare tackat nej till landslaget av rädsla för negativ uppmärksamhet.

Den 15 november möter Sverige Portugal på bortaplan i Lissabon och den 19 väntar returen på Friends Arena. I potten finns en plats till VM i Brasilien nästa sommar.

Lämnade sent återbud

På tisdagen tog förbundskapten Erik Hamrén ut den trupp som får ansvaret att ta Sverige till VM. Hamrén litar också på sitt gamla manskap. Enda förändringen är att Tobias Hysén saknas på grund av skada och ersätts av Alexander Gerndt.

– Som ni ser är det inga större förändringar. Det är Tobias Hysén som tyvärr blev skadad senast, säger Erik Hamrén.

Gerndt kom då sent in som ersättare till matchen mot Tyskland men mötte aldrig pressen. Det var comeback för anfallaren efter att han blivit uttagen till VM-kvalet mot Irland i mars i år men sen plötsligt tackat nej igen.

– På grund av den negativa uppmärksamheten kring min person klarar jag just nu inte av att delta. Därför är det bättre att jag lämnar återbud redan nu och jag vädjar om förståelse för mitt beslut, sa han då till förbundets hemsida.

Bakgrunden är den dom i december 2011 då Gerndt fälldes för misshandel av sin hustru och senare dömdes till 60 dagsböter och ett villkorligt fängelsestraff. Nu tvingas Gerndt svara på frågor om domen trots allt men Erik Hamrén är inte orolig att anfallaren ska tacka nej sent igen.

– Helt säker kan man aldrig vara men jag förutsätter det, säger Hamrén.

Har ni pratat om hur han ska hantera mediatrycket och vad kom ni fram till?

– Han kom ju till senaste samlingen, det är väl svar nog på det.

Vad är skillnaden nu mot när han valde att inte komma förra gången?

– Det får du i så fall fråga honom om.

Men han är inte här, du har ju pratat med honom?

– Men det som vi pratar om stannar mellan oss. Du får prata med honom. Men i de uttalandena han sa senast så sa han att han var redo.

”Zlatan är okej”

Mikael Lustig, som haft problem med en höft, har skjutit på operationen för att kunna spela mot Portugal och blir med största sannolikhet den som ska stoppa Cristiano Ronaldo. Däremot saknas fortfarande skadade Albin Ekdal.

Hamrén tonar samtidigt ner de frågetecken som finns kring Zlatan Ibrahimovics hälsa, anfallaren som dras med ett inflammerat knä.

– Vi pratade senast i går. Han är okej.

ARTIKELN HANDLAR OM