”Jag hatar det, det är väldigt illa”

Publicerad 2013-10-07

Mourinho rasar mot Neymars och Balotellis filmingar

José Mourinho har tröttnat på filningar.

Efter att ha sett Neymar spela över i Champions League-mötet med Celtic och Mario Balotelli filma till sig en straff i mötet med Ajax är det dags att rasa.

– Att försöka få en annan spelare utvisad är en skam, dundrar han i Daily Telegraph.

Följ ämnen
José Mourinho är upprörd.

Trots att portugisen, likt majoriteten av fotbollstränare, själv har bossat över spelare som filmat är han tydlig med vad han tycker om företeelsen.

– Jag har sagt åt mina spelare många gånger, jag hatar det. Det är väldigt illa. Att försöka få en annan spelare utvisad är en skam. Jag har inte petat någon på grund av det men jag har haft samtal om det med Didier Droba och Arjen Robben. Jag kritiserar dem alltid hårt, säger Mourinho.

Och när det är dags att såga Neymar och Balotelli riktar han även hård kritik mot spansk och italiensk fotboll i allmänhet.

– I vissa länder ses du som naiv om du inte gör det, eftersom alla andra gör det. Men du kan kolla på det som hände i Champions League förra veckan, det som hände i Glasgow och Amsterdam. Det är sorgligt för mig, säger Mourinho till Daily Telegraph.

"Nästa vecka filmar de igen"

För att komma tillrätta med problemet med filmningar tar han en ödmjuk position.

– Det är upp till fotbollförbunden. Jag är ingen alls, jag ger bara min lilla åsikt. Nästa vecka vecka filmar de igen. Det handlar om prioriteter.

Mourinhos nystart i Chelsea har börjat svajigt med bland annat en förlust mot Basel i Champions League-spelet. Efter tre raka matcher utan förlust i ligaspelet återfinns man dock på en tredjeplats i Premier League, med två poäng upp till Arsenal.

Portugisen menade själv att han utsatts för en filmningskupp av Tottenhams Jan Vertonghen. Belgaren fick Chelsea-anfallaren Fernando Torres utvisad i London-derbyt förra veckan efter flera duster herrarna emellan.

– Han är en skamfläck. Genom att ligga ner och spela skadad pressar han domaren till ett dåligt beslut, sade Mourinho då.

Följ ämnen i artikeln