”Vi släpper inte en jävel över bron”

Sam Larsson dominerade på vänsterkanten.
Sam Larsson dominerade på vänsterkanten.

IFK Göteborg fick med sig tre tunga poäng hem från Solna.

Bonus?

En lätt vänsterkant.

– Vi släpper inte en jävel över bron, säger Sam ­Larsson.

Inför en av årets tuffaste bortamatcher hade IFK-­tränaren Mikael Stahre vissa bryderier.

Skulle de offensivinriktade lättviktarna Sam Larsson och Ludwig Augustinsson klara att stå upp mot Martin Lorentzson och Nabil B­ahoui?

”Är väldigt nöjd”

Det skulle visa sig att frågan var både omotiverad och felställd. Med en passningsskicklig, bolltrygg och vänsterfotad Augustinsson som vänsterback fick Sam Larsson bollarna han behövde för att utmana AIK:arna i parti och minut.

– Jag är väldigt nöjd med matchen, framför allt defensivt, säger Larsson. Offensivt får jag utmana, springa med bollen, och det är det han (Stahre) vill att jag ska göra.

Vad betyder det att ha Augustinsson som back bakom dig?

– Mycket mer kontinuitet än förra året, då spelade jag med olika vänsterbackar bakom mig, ofta högerfotade. Med Ludwigs vänsterfot tycker jag att vi får en extra dimension. Jag har räknat på det, jag slog ett vänsterinlägg i fjol. Vi har säkert slagit femtio i år.

”Ger oss sexigare ton”

Mikael Stahre var nöjd, både med resultatet och sin vänsterkant.

– De är väldigt bolltrygga spelare som kan överlappa, utmana. Det är klart att det ger oss en lite sexigare ton på vårt lag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN