Gåvan till omkomne supporterns familj

Dif-fansen samlade in 172 000 kronor

Supportersverige sluter upp efter tragedin i Helsingborg.

Järnkaminerna har startat en insamling till offrets familj.

Under hockeymatchen mot Örebro i går skänktes mer än 172 000 kronor.

”Vårt första mål är att dra in miljon kr”, skriver Järnkaminerna i ett mejl.

Det var i söndags eftermiddag som tragedin inträffade. En 43-årig djurgårdssupporter och fyrabarnspappa misshandlades till döds före den allsvenska fotbollspremiären mellan Helsingborg och Djurgården.

Den fruktansvärda händelsen har följts av mängder av kondoleanser till offret. Tusentals personer har besökt Stadion för att lämna halsdukar, blommor eller matchtröjor och för att skriva i en kondoleansbok. Den avlidne supportern har hedrats på flera olika idrottsarenor runt om i landet.

Fansen stöttade med pengar

Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna beslutade sig för att starta en insamling till stöd för offrets familj. Under kvalseriematchen mot Örebro på Hovet i går bidrog publiken med 172 150 kronor i kontanter.

Vi är medvetna att pengar och materiella ting inte spelar någon roll just idag eller den närmsta tiden, men vi hoppas att denna insamling kan hjälpa en familj när en ny vardag ska ta vid och räkningar ska betalas. Familjen har inte bara förlorat en älskad far och make utan även en person som försörjde sin familj”, skriver Järnkaminerna i ett mejl till Sportbladet.

Sms-insamling

Supporterklubben har även startat en insamling på nätet där människor kan skänka pengar via sms. Målet är att få in en miljon kronor.

Vi vänder oss självklart till alla djurgårdare ute i landet, men självklart uppskattas alla bidrag även från personer med andra lagsympatier som har fått nog och aldrig mer vill att en liknande händelse ska inträffa. Djurgårdsfamiljen vill rikta ett stort tack till alla som skänkte pengar, ett extra stort tack till den örebrosupporter som skänkte 500 kr”, skriver Järnkaminerna.

Under onsdagseftermiddagen meddelade AIK att de kommer skänka en viss del av intäkterna i derbyt mot Djurgården till insamlingen.

På söndag, när Djurgården möter Halmstad i fotbollsallsvenskan, arrangeras en ny insamling.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN