Pehrsson tar över Estland

FOTBOLL

...men fortsätter som expert i Viasat

Foto: Magnus Pehrsson.

Det har varit känt ett tag.

Men nu är det klart att Magnus Pehrsson blir Estlands nya förbundskapten.

– Jag tvekade inte när jag fick den här möjligheten, säger han.

Estland tog sig till EM-playoff mot Irland 2012, men tog sig aldrig till slutspelet i Polen och Ukraina. I VM-kvalet gick det dock inte lika bra och Estland slutade näst sist i en grupp med Holland, Rumänien, Ungern och Turkiet. Förbundskaptenen Tarmo Rüütlis kontrakt gick ut efter kvalet och nu är det klart att Magnus Pehrsson ersätter.

Lämnade efter hot

Det har ryktats om det en längre tid men i dag presenterades den förre Djurgårdstränaren som ny förbundskapten för Estland.

– Jag tvekade inte när jag fick den här möjligheten. Det var inte svårt alls. Jag var så klart medveten om att det är ett jobb med mycket ansvar och hela landet kommer att följa laget, säger han på presskonferensen.

Pehrsson lämnade tränarjobbet i Djurgården i våras efter att han upplevt sig hotat av några supportrar. Polisutredningen lades dock ner eftersom det inte gick att styrka att något hot hade förekommit.

Pehrsson har sedan dess suttit som expert i Viasatstudion, något som han kommer att fortsätta med trots sitt nya jobb.

– Mitt jobb är att vara förbundskapten.  Men jag kommer kanske att göra några inhopp som kommentator i svensk tv, säger han.