Stjärnbacken är nära att förlänga med AIK

”Om det blir så, så skulle det göra mig oerhört stolt”

Per Karlsson.
Per Karlsson.

Här är glädjebeskedet för AIK-fansen inför derbyt.

Mittbacken Per Karlsson är tillbaka från skada – och dessutom är han nära att förlänga sitt kontrakt.

– Det kan bli klart i nästa vecka, säger hans agent Per Jonsson till Sportbladet.

Per Karlsson har haft en tuff säsongsinledning.

28-åringen drog på sig rött kort i premiären mot IFK Göteborg, var därför avstängd i bortamatchen mot Gefle och missade sedan Örebro-matchen på grund av en skadekänning. Nu är han frisk och redo för spel i derbyt.

– Ja, jag är helt frisk och finns med i truppen. Vi får se om tränaren tar ut mig i startelvan men jag är i alla fall tillgänglig för spel, säger mittbacken.

Nära en lösning

Karlsson sitter på ett utgående kontrakt och förhandlingarna om en förlängning har varit i gång länge. 28-åringen har tillsammans med sin agent Per Jonsson försäkrat sig om en lönehöjning, och ytterligare en viktig detalj i förhandlingarna har varit att enas om en prislapp så att mittbacken enkelt kan köpas ut om han vill testa vingarna i en större klubb.

Sportbladet kan nu berätta att parterna är nära en lösning.

– Ett par detaljer återstår men varken vi eller AIK är omöjliga. Gissningsvis kan vi gå i mål i nästa vecka, säger agenten Per Jonsson.

”Skulle göra mig stolt”

AIK:s sportchef Björn Wesström pratar i samma tonläge.

– Vill man komma till avslut så gör man det. Vi vill – och jag är övertygad om att vi kan, om det är Pers inställning också, säger han.

Själv hoppas mittbacken snart kunna krita på.

– Vi ligger nära varandra och om det nu blir en förlängning så skulle det göra mig oerhört stolt. Jag har en bra känsla, säger han.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN